Keho unen peilissä

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Keho unen peilissä

ViestiKirjoittaja Kriittinen korkeakoulu » 02.01.2007 15:35

Kriittinen korkeakoulu

KEHO UNEN PEILISSÄ
- kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä

ti 23.1.07 klo 17.30-20.30
la-su 3.-4.2.07 (la 10-17, su 10-16) ja
ti 13.2.07 klo 17.30-20.30,
yhteensä 24 tuntia.


Tällä kurssilla tutkitaan yhdessä kirjoittaen ja keskustellen seuraavia asioita:
* kehon hyvin- ja pahoinvoinnin heijastuminen unimaailmaan
* kehon ja sen eri osien merkityksiä ja variaatioita unissa
* tunteiden kehollisuus ja ilmenemismuotoja unissa
* arkkityypit: lapsi, vanhus, animus- ja animahahmot sekä muodonmuutokset unissa


Kirjallisuusterapiassa tekstejä ja kirjoitusharjoituksia käytetään tietoisesti itsetuntemuksen kasvun, mielen vapauttamisen ja luovuuden virittämisen apuna. Ohjaajat valitsevat aiheeseen sopivia kaunokirjallisia tekstejä ja ohjaavat harjoituksia.

Kasvuryhmä (developmental group) on keskusteluryhmä, jossa osallistujat antautuvat luovaan prosessiin ja taiteen hoitavalle vaikutukselle kokemuksellisissa harjoituksissa. Ryhmä voi toimia rohkaisevana ja kannattelevana voimana antaessaan mahdollisuuden luottamukselliseen kohtaamiseen, vapautumiseen ja omien vuorovaikutustaitojen harjaannuttamiseen. Jokainen valitsee itse, minkä verran jakaa itsestään ja kirjoituksistaan ryhmässä. Myös hiljaa saa olla. Kasvuryhmän koko voi olla 10-14 osallistujaa. He sitoutuvat yhteiseen työskentelyyn kurssin ajaksi.

Ryhmän ohjaamisesta vastaavat yhtä aikaa läsnä olevat kaksi kirjallisuusterapiaan perehtynyttä kouluttajaa. Heillä on lisäksi koulutusta ja kiinnostusta myös kirjallisuustieteen ja psykoterapian viitekehyksistä.
Kurssin rakenne mahdollistaa prosessimaisen työskentelyn: neljän tapaamispäivän väliaikoina kukin voi omaehtoisesti työstää välitehtäviä, jotka sisältävät kirjoittamista, lukemista, pohdiskelua ja unennäköä. Kurssilla saa myös virikkeitä oman työskentelyn jatkamiseen, esim. lukuvinkkejä ja ideoita kirjoitusharjoituksiin.

Kurssi on tarkoitettu kaikille kirjoittamisesta, kirjallisuudesta ja omasta kasvustaan kiinnostuneille. Esim. opiskelijat ja opettajat sekä sosiaali- ja terveysalan työntekijät voivat saada virikkeitä työhönsäkin. Työttömät, eläkeläiset ja myös aiemmilla kouluttajien kursseilla olleet ovat tervetulleita.

Olavi Moilanen on kuvaillut unia syvällä ruumiin ja tuntojen tasolla tapahtuvaksi merkitysten aavisteluksi, ne ovat kuin ensimmäisiä yrityksiä asioiden ymmärtämiseksi. Unet saattavat olla selkein muoto, jolla joitakin asioita voidaan tällä hetkellä käsittää. Unia kirjoittamalla ja jakamalla voimme auttaa ymmärrysprosessiamme eteenpäin.

Kurssin ohjaajat:

Eeva Lehtovuori on koulutukseltaan filosofian tohtori, kirjallisuudentutkija ja opettaja. Hän toimii kirjallisuuden ja luovan kirjoittamisen aikuiskouluttajana ja ohjaa kirjallisuusterapian menetelmiä soveltavia kasvuryhmiä.

Kaisu Naapila on kirjoittaja, kaunokirjallisuuden ystävä ja psykoterapeutti. Hän toimii työn ja elämän kriiseissä yksilöiden ja ryhmien terapeuttina sekä työnohjaajana.


Aika: ti 23.1.07 klo 17.30-20.30
la-su 3.-4.2.07
(la 10-17, su 10-16) ja
ti 13.2.07 klo 17.30-20.30
yhteensä 24 tuntia.

Paikka: Sosionova - koulutus- ja kasvukeskus,
Mannerheimintie 87 A, Helsinki

Kohderyhmä: Kaikki kirjoittamisesta, kirjallisuudesta ja omasta kasvustaan kiinnostuneet. Esim. opiskelijat ja opettajat sekä sosiaali- ja terveysalan työntekijät voivat saada virikkeitä työhönsäkin. Työttömät, eläkeläiset ja myös kouluttajien aiemmilla kursseilla olleet ovat tervetulleita.

Kurssimaksu: 180 €
(opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 150 €)

Ilmoittautuminen: Sitovat ilmoittautumiset 11.1. mennessä toimistolle

(09) 684 0010 ma-to 12-15
info@kriittinenkorkeakoulu.fi
www.kriittinenkorkeakoulu.fi


Osallistujat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kutsu koulutukseen lähetetään osallistujille ilmoittautumisajan päätyttyä.

Lisätietoja: www.imagenesis.fi/sanat ja koulun toimistolta.


Tervetuloa!
Kriittinen korkeakoulu
 
Viestit: 71
Liittynyt: 23.03.2006 11:11

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa

cron