Henki ja elämä -kirjafestivaali 9.-10.2.2007

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Henki ja elämä -kirjafestivaali 9.-10.2.2007

ViestiKirjoittaja Pentinkulman päivät » 24.01.2007 14:16

HENKI JA ELÄMÄ -KIRJAFESTIVAALI PERJANTAINA 9.2.2007
Nuutajärven Lasikylässä Urjalassa klo 10–15
Ravintola Laternassa Tampereella alkaen klo 19

Henki ja elämä kirjafestivaalin alkusysäys annetaan perjantaina 9.2.2007 Urjalassa Nuutajärven Lasikylässä. Taidelasin lomassa syvennytään viime vuoden kirjasatoon eri näkökulmista. Tilaisuus on Pentinkulman päivien ja Tampereen yliopiston taideaineiden laitoksen yhteisponnistus, johon osallistumalla opiskelijat voivat suorittaa myös opintojaan.

Uusitussa tapahtumassa Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijat puhuvat vuoden 2006 kirjallisuudesta keskustelujen kautta. Niistä ensimmäinen etsii elämää tabujen takana otsikolla Ääniä piilopaikoista. Mikä saa ihmiset kirjoittamaan vaietuista aiheista? Millaisia tabu-aiheita vuoden 2006 tietokirjallisuus nosti esiin? Päivän jälkipuoliskolla pohditaan taiteen totuutta kahden eri teeman avulla. Maaginen realismi on tuttu laji käännöskirjallisuudessa, mutta miten nyrjähtänyt todellisuus ilmenee suomalaisessa kirjallisuudessa? Entä millainen matka on luomisen kaaoksesta taiteen hiljaisuuteen? Taiteen ja todellisuuden välisestä vuorovaikutuksesta puhutaan viime vuoden filosofisen kirjallisuuden pohjalta.

Opiskelijoiden lisäksi ensimmäisessä keskustelussa on mukana toimittaja Taru Höykinpuro, joka toimittamassaan teoksessa Kivun kauneus (Like 2006) tuo esille eri-ikäisten suomalaisten tositarinoita suhteestaan sadomasokismiin. Jälkimmäiseen osallistuvat dosentti Päivi Mehtonen ja kirjailija Jyrki Vainonen, jonka Perintö-teoksen (Loki-kirjat 2005) Suomen Tolkien-seura valitsi vuoden 2005 parhaaksi fantasiakirjaksi Kuvastaja-palkinnolla.

Päivän aluksi Nuutajärvellä julkistetaan toimittaja Marja-Leena Salon Nuutajärven Lasikylän elämää koskeva teos Pruukin raitilta – Nuutajärven Lasikylän arkea 1950-luvun tienoilta (Muotohuone Oy). 20 vuotta Lasikylässä asunut Salo ja fil.yo Simo Laitakari juttelevat siitä, millaista oli arki 1940–1960 –luvuilla kylässä, jossa jokaisella oli kytkös lasitehtaaseen, ja jonka elämäntapa oli sekoitus eristyneisyyttä ja kansainvälisyyttä.

Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema julkistaa päivän päätteeksi Nuutajärvellä jo perinteeksi muodostuneen Tiiliskivipalkinnon saajan. Palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin valtamediassa vähemmän huomiota saaneita teoksia. Siksi ehdokkaiden valinnassa on keskitytty esikoisteoksiin, runo- ja novellikokoelmiin ja pienkustantamojen tarjontaan. Viime vuonna palkinnon sai Katja Kettu teoksestaan Surujenkerääjä (WSOY).

Perjantain ohjelma jatkuu Tampereella ravintola Laternassa klo 19 Runoklubi LOLASSA. Esiintyjinä uusine kirjoineen ovat Risto Ahti, Merja Virolainen, Marianna Kurtto, Vilja-Tuulia Huotarinen, Ville Hytönen, Markku Toivonen, runoimprovisaatioryhmä Muuntaja sekä Ville Leinonen. Yleisölle avoimen runoklubin järjestävät Muuntaja, WSOY ja Tammi.

Lauantaina 10.2. ohjelma jatkuu runsaana Tampereella Siperian liikekeskuksessa Finlaysonin alueella klo 11-18 ja Kirjajuhlassa klo 20 alkaen Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterin lämpiöravintolassa.

Kaikkiin kirjafestivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Katso ohjelmisto:
http://www.aamulehti.fi/teema/henkijaelama/


Tiedustelut: Pentinkulman päivät, toiminnanjohtaja Heidi Koivula
p. (03) 541 4264, 050 388 1459, heidi.koivula@urjala.fi
Pentinkulman päivät
 
Viestit: 12
Liittynyt: 24.01.2007 14:07

jee jee

ViestiKirjoittaja Number9 » 24.01.2007 18:59

Miten voi näin iso tapahtuma olla ilmainen - Helsinkiläiset näkee unta?

Tulossa ollaan Risto Ahti!
Number9
 
Viestit: 10
Liittynyt: 27.11.2006 15:37


Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 16 vierailijaa

cron