Kerberos 4/06 ilmestynyt

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kerberos 4/06 ilmestynyt

ViestiKirjoittaja Timo Hännikäinen » 30.01.2007 12:24

Kirjallisuus- ja kulttuurilehti Kerberoksen numero 4/2006 on viimein ilmestynyt. Uudessa numerossa on jälleen laadukas ja kirjava otos runoa, proosaa ja esseistiikkaa. Myös Kerberoksen haastattelusarja jatkuu pitkän tauon jälkeen. Uuden numeron teemoja ovat mm. sananvapaus ja sen käyttäminen.

Uuden numeron sisällys lyhyesti:

- Tekniikan tohtori, tietokirjailija ja mielipidevaikuttaja Eero Paloheimo pitkässä haastattelussa. Tänä vuonna Afrikkaa käsittelevän kirjan julkaiseva Paloheimo kertoo näkemyksiään mm. Vihreästä Liitosta, suomalaisesta sananvapaudesta, älymystön roolista ja kaupunkirakentamisesta.

- Brittiläinen Thomas de Quincey (1785-1859) oli kirjailija ja oopiuminkäyttäjä. Hänen teoksensa "Confessions of an English Opium-Eater" (1822) oli ensimmäisiä huumeriippuvuuden kiroja ja nautintoja kuvaavia kaunokirjallisia tekstejä. Kolme katkelmaa de Quinceyn kirjasta Ville-Juhani Sutisen suomennoksina.

- Kotimaista lyriikkaa: Tiina Lehikoinen, Miikka Laihinen, Juuli Niemi.

- Myrkyllisten laulujen sepittäjät: Ville-Juhani Sutisen essee Neuvostoliiton ja Venäjän alamaailman laulujen lyriikoista sekä lauluperinteen yhteentörmäyksistä sananvapauden rajojen kanssa.

- Kirjapalstalla arvioidaan Jörg Friedrichin kirja "Suuri palo".


Kerberosta myy Akateeminen Kirjakauppa (Helsinki, Tampere, Turku) ja uusi numero on myymälöissä viimeistään ylihuomenna. Kerberos kannattaa myös tilata edullisesti kotiin: kestotilaus (4 numeroa vuodessa) maksaa vain 16 EUR (kertatilaus 17 EUR) ja sen voi tehdä kätevimmin laittamalla sähköpostia suoraan päätoimittajalle osoitteeseen timo.hannikainen@savukeidas.com. Katso myös kotisivumme osoitteessa www.rovio.net/kerberos.
Timo Hännikäinen
 
Viestit: 21
Liittynyt: 10.04.2006 11:03

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 vierailijaa

cron