Finns Down Under

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Finns Down Under

ViestiKirjoittaja finnsdownunder » 30.03.2007 2:46

Tervetuloa tutustumaan uuteen blogiini Finns Down Under: http://finnsdownunder.blogspot.com

Blogissa esitellään muotokuvin australiansuomalaisia siirtolaisia. Tekstiosuudet ovat otteita muotokuvissa esiintyvien siirtolaisten Suomen muistoista ajalta ennen Australiaan muuttoa. Tekstit ovat suomeksi ja englanniksi. Kysymys kuuluu: mitä siirtolainen muistaa ja muistelee "vanhasta maastaan" sen jälkeen, kun on asettunut "uuteen maahan"?

Uskon, että blogin anti kiinnostaa ainakin siirtolaisia sekä siirtolaisuudesta, Australiasta, muistoista ja muistamisesta, suomalaisen arjen historiasta, valokuvauksesta, suomen kielestä, kielen muuttumisesta, murteista, slangeista, fingliskasta, kulttuureista ja siirtolaisen identiteetistä kiinnostuneita.

Blogin materiaali perustuu omakustannekirjaani Finns Down Under. Documents of Finnish Immigrants in Australia. Kielisten maassa. Dokumentteja australiansuomalaisista (Logan, Australia, 2007).

Projektia ovat tukeneet mm. Alfred Kordelinin säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Patricia Seppälän säätiö.

Pyrin päivittämään blogia mahdollisimman usein.
Tervetuloa!

Kirsi Reinikka
finnsdownunder@gmail.com
finnsdownunder
 
Viestit: 1
Liittynyt: 30.03.2007 2:28

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 45 vierailijaa

cron