KIILAN SARJA VYÖRYTTÄÄ

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

KIILAN SARJA VYÖRYTTÄÄ

ViestiKirjoittaja Pellonpekko » 03.04.2007 0:48

Kiilan sarja koettelee kirjallisuuden särmää!

Kirjoitusarja ”Kirjallisuus teroittajan työpöydällä” vyöryy vuoden 2007 loppuun asti.
Joukko nuoria kirjoittajia luotaa kirjallisuuden suhdetta yhteiskunnalliseen ja ekologiseen todellisuuteen juuri nyt. Millaista kulttuuripolitiikkaa uudella vuosituhannella tarvittaisiin? Mikä on yhteiskunnan päämäärä? Miksei ekokatastrofille tehdä mitään? Millaisia muutoksia tapahtuu ja millaisia pitäisi tapahtua?

Kirjoitukset liikkuvat esseen, pamfletin, pakinan, novellin ja aforismin alueilla.

Aiheeseen johdatteli 15.1. sarjan toimittajan Ville Ropposen kirjoitus ”Aineksia manifestiin.
Eikä se siihen loppunut – jatkui – kahden viikon välein.

1.2. runoilija Timo Hännikäisen essee "Eurooppa vastaan maapallo" ottaa EU:n perustuslakiehdotuksen 'syväekologiseen' tarkasteluun.

15.2. Kirjailija Olli Hyvärisen aforismit liikkuvat edestakaisin kirjallisuuden ja yhteiskunnan rajavyöhykkeellä passitta, viisumitta ja viheltäen. Hyvärisen nykyaikaan tarttuva teksti ei karta arvoarvostelmiakaan; estetiikka ilman etiikkaa on etikkaa, tuntuu Hyvärinen sanovan.

1.3. Runoilija Rita Dahl tarkastelee esseessään yhteiskunnallista runoutta ennen ja nyt. Mitä yhteiskunnallinen runous on? Dahl ottaa vauhtia 1950-luvulta ja muista maanosista ja päätyy sivuamaan suomalaista nykyrunoutta. Onko yhteiskunnallinen runous mahdollista? Dahl kysyy.

15.3. Runoilija Janne Nummela ruotii esseessään oikeistoa ja vasemmistoa, kapitalismin henkeä ja lumouksen katoamista. Nummela painaa käsitteellistä kaasua Onfreyn ja Deleuzen vauhdittamana ja lukee riistokulttuurille madonluvut: Hekatonin oireyhtymän saastuttama maailma luisuu Danten Helvetin piireille, jos kukaan ei käännä suuntaa.

1.4. Tutkija ja kirjoittaja Mikko Jakonen porautuu esseessään työelämän ja yhteiskunnan viimeaikaisiin muutoksiin, jotka ovat syvällisempiä kuin tajuammekaan. Jakonen käsittelee erityisesti ilmiötä nimeltä prekarisaatio. Ollaanko palkkatyöhän perustuvaa yhteiskuntaa muuntamassa pysyvästi epävarmaksi "pätkätyöyhteiskunnaksi"? Jakosen mukaan prekarisaatio koskettaa yhteiskunnan perustavia rakenteita ja kaikkia kerroksia niin modernien länsimaisten yhteiskuntien sisällä kuin myös globaalilla tasolla".

Klikkaa itsesi rähinänsilmään, tutustu Kiilan kirjoitusarjaan: http://www.kiila.org/index-kiila.html

Lisätietoja:
ville.ropponen@helsinki.fi
puh: 050 4015948
Pellonpekko
 
Viestit: 59
Liittynyt: 20.03.2006 2:17

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 40 vierailijaa

cron