Arjen outous –kirjoituskilpailussa neljä voittajaa

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Arjen outous –kirjoituskilpailussa neljä voittajaa

ViestiKirjoittaja AnneL » 09.04.2007 17:02

Verkkolehti Usvan Arjen outous –kirjoituskilpailu on ratkennut. Kirjoituskilpailun tavoitteena oli etsiä novelleja, jotka käsittelevät arjen outoutta, toden ja tarun välimaastoa, surrealistisia mielenmaisemia tai realismin ja fantasian rajapintaa. Kilpailun erikoisuutena oli se, että kukin tuomari valitsi itsenäisesti oman suosikkinsa, eikä tuomariston tarvinnut etsiä yhtä yhteistä voittajaa.

Kisan voittajaksi valikoitui neljä novellia.

Tuula Hautalan (Tampere) Rat Masterson on mielikuvituksekas ja sadunomainen kuvaus yksinhuoltajaäidin ja hänen lapsensa arjesta, joka on seikkailuja täynnä. Tämän novellin valitsi voittajaksi Petri Laine.

Jussi Katajalan Vetehinen kertoo humoristisesti toimistoarjesta, jossa erilaiset moolokit, daimonit sun muut olennot huolehtivat laitteiden toiminnasta – jopa kahvinkeitin tarvitsee sisälleen olennon eri ulottuvuudesta. Novellin voittajaksi valitsi Boris Hurtta

Juri Nummelinin (Turku) novelli Puitten juuret kertoo moninkökulmatekniikkaa hyödyntäen kuntosalista, jossa alkaa tapahtua kummia. Novelli on Liisa Rantalaihon valitsema voittaja.

Katariina Juntusen (Oulu) Pohjavirtoja on tunnelmallinen ja väkevä murhenäytelmä joen rannalla seisovasta omituisesta tytöstä. Sekä Petri Salin että Irma Hirsjärvi valitsivat suosikikseen tämän saman novellin.

Kilpailuun saapui määräaikaan mennessä 132 novellia, yhteensä 952 liuskaa.

Voittajat ja parhaimmistoa julkaistaan toukokuussa ilmestyvässä Usvan numerossa 2/2007. Samassa numerossa on myös tuomariston kattavat analyysit kisan annista.

Järjestäjät onnittelevat voittajia ja kiittävät kaikkia osallistujia!

Usva on osoitteessa http://www.usvazine.net neljä kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka julkaisee kotimaista spekulatiivista novellistiikkaa maagisesta realismista science fictioniin. Lehti on pdf-formaatissa, ja sen lataaminen on ilmaista.
AnneL
 
Viestit: 61
Liittynyt: 18.04.2006 21:57

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 32 vierailijaa

cron