Annikin Runofestivaalin tulevaisuus varmistui...

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Annikin Runofestivaalin tulevaisuus varmistui...

ViestiKirjoittaja Annikki » 16.04.2007 21:29

Annikin Runofestivaalin tulevaisuus varmistui. Tapahtuma tauolle.

Annikin Runofestivaalin jatkuminen on varmistunut. Tapahtuman tulevaisuus oli katkolla tänä keväänä kun Tampereen kaupunki valmisteli päätöstään siitä, että kenelle festivaalin tapahtumapaikkana toiminut Annikinkadun puutalokortteli myydään. Korttelin ostajaksi kaupunginhallituksen yksimielisellä päätöksellä 16.4.07. valittu Pirkanmaan Yhteisöasujat on valmis jatkamaan ennen myyntiä korttelissa syntynyttä kulttuuritapahtumaperinnettä.

Annikin Runofestivaali joutuu tauolle Annikin korttelin peruskorjauksen ajaksi, ja seuraava tapahtuma järjestetään kesäkuussa 2009. Seuraavaa Runofestivaalia suunniteltiin jo ensi kesäksi, mutta Annikin korttelin myyntipäätöksen viivästyttyä (alunperin päätös luvattiin jo helmikuuksi) suunnitelmasta luovuttiin.

Sama taiteellinen johtoryhmä on jatkamassa myös seuraavassa vuoden 2009 Runofestivaalissa. Taiteellisena vastaavana jatkaa edelleen alusta asti tehtävässä toiminut runoilija J.K Ihalainen ja Simo Ollila toimii jatkossakin tuottajana.

Annikin Tähti ry:n vuodesta 2003 asti järjestämä Annikin Runofestivaali on kasvanut yhdeksi maamme suurimmista ja omaleimaisimmista runotapahtumista. Viime kesäkuussa neljäs Annikin Runofestivaali keräsi historiansa ennätysyleisön, ja sen esiintyjiin kuuluivat mm. Ilpo Tiihonen, Jaakko Hämeen-Anttila, Kirsti Simonsuuri ja M.A Numminen.

Vuodesta 2001 lähtien on Annikin Tähti ry:n järjestämissä erilaisissa talkoopohjaisissa kulttuuritapahtumissa vieraillut noin 20 000 kävijää. Annikin puukorttelin sisäpihasta onkin kehittynyt vuosien varrella merkittävä tamperelainen kulttuurifoorumi. Alunperin työläisasunnoiksi rakennettu Annikin kortteli - Tampereen viimeinen asuttu umpipihainen puutalokortteli - täyttää tänä vuonna sata vuotta.

Lisätietoja:

Kuvia 2006 Annikin Runofestivaaleilta:
www.annikinkatu.net/kulttuurikesa2006runofesti.html

Vuoden 2006 Annikin Runofestivaalin kotisivut:
www.annikinkatu.net/runofestivaali06

Annikin Tähti ry:n kotisivut:
www.annikinkatu.net
Annikki
 
Viestit: 32
Liittynyt: 04.05.2006 9:48

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 32 vierailijaa

cron