Ruotsin lavarunomestari Solja Krapu Kirjakanttiin

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Ruotsin lavarunomestari Solja Krapu Kirjakanttiin

ViestiKirjoittaja Kirjakantti » 18.04.2007 10:57

Poetry slam -kisa uusiutuu. Tänä vuonna Kirjakantissa lavarunoillaan kahtena iltana. Perjantain kutsuvierasillassa esiintyy Poetry slam -konkari runoilija Solja Krapu. Illan päätteeksi pidetään Kuopion karsinnat uudenlaisena GangBang-kisana. Lauantaina on vuorossa jo kolmatta kertaa Kirjakantissa pidettävät Poetry slamin SM-kisat, joihin odotetaan kilpailijoita kahdeksalta paikkakunnalta.

Ruotsin Poetry slam -kisat kaksi kertaa voittanut suomalaissyntyinen Solja Krapu (s.1960 Keitele) on kilpaillut lavarunoudesta myös Suomessa. Hän nappasi ensimmäisen sijan Helsingin kirjamessuilla järjestetyssä kisassa vuonna 2002 ja seuraavana vuonna hän voitti kilpailun myös Turun kirjamessuilla päihittäen molemmilla kerroilla mm. huippusuositun runoilija Heli Laaksosen.

Tänä vuonna Kuopion karsinnat käydään 7. syyskuuta GangBang-kisana. Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä ja mukaan mahtuu enimmillään kymmenen kilpailijaa. Ensimmäisellä kierroksella yleisö laittaa kilpailijat paremmuusjärjestykseen lappuäänestyksellä. Jatkoon pääsee vain kaksi kilpailijaa, joista voittaja valitaan huutoäänestyksellä.

Kirjakantti-kirjallisuustapahtumaan ovat alusta alkaen kuuluneet Poetry slam -kisat, jotka Jouni Tossavainen rantautti Suomeen vuonna 2000. Vuodesta 2004 Suomen paras lavarunoilija on palkittu Savon Sanomien lahjoittamalla Runonjalat-kiertopalkinnolla.

Muut tiedossa olevat karsinnat ovat: Kotka 8.5., Tampere 8.5. ja Oulu 1.9.Tarkemmat tiedot:

www.runokukko.blogspot.com

www.kipinafestivaali.fi
Kirjakantti
 
Viestit: 4
Liittynyt: 18.04.2007 10:48

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa

cron