Kerberos 1/2007 ilmestynyt

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kerberos 1/2007 ilmestynyt

ViestiKirjoittaja Timo Hännikäinen » 27.04.2007 13:51

Kirjallisuus- ja kulttuurilehti Kerberoksen uusi numero on ilmestynyt. Tällä kertaa löyhänä kokoavana teemana on politiikka, ja fiktiivisen materiaalin lisäksi numero sisältää kolme asiaproosan muotoon kirjoitettua puheenvuoroa politiikasta ja sen liepeiltä.

Uuden numeron sisällys lyhyesti:

- "Olemmeko henkisesti kahlittuja?": Runoilijana ja esseistinä tunnettu Panu Tuomi kirjoittaa esseessään poliittisesta ja poeettisesta korrektiudesta ja pohtii henkilökohtaisen moraalin suhdetta yleiseen moraaliin.

- Frank O'Connor (1903-1966) kuuluu Irlannin kirjallisuuden moderneihin klassikoihin, vaikka tätä kotimaassaan postimerkkiinkin päässyttä kirjailijaa ei juuri Suomessa tunneta. Timo Hännikäisen suomennos O'Connorin tunnetuimmasta novellista "Kansakunnan vieraat", joka sijoittuu Irlannin itsenäisyyssotaan ja kuvaa sodan rintamalinjojen kulkemista yksilöiden välisten suhteiden yli.

- Kotimaista lyriikkaa: Satu Lepistö, Harry Salmenniemi, Jarkko Tontti.

- Vladimir Sorokin on Venäjän nykykirjallisuuden viimeinen suuri moralisti ja persona non grata, jonka teoksia on puitu oikeusistuimissa saakka. Kerberos julkaisee Jussi Siveniuksen suomennoksen hiljattain ilmestyneestä Sorokinin haastattelusta, jossa S. puhuu mm. kirjailijasta kansalaisena ja Venäjän sananvapauden toivottomasta tilasta.

- Pauli Luoman novelli.

- Amerikkalaisen historioitsijan ja yhteiskuntakriitikon Christopher Laschin (1932-1994) kirjoitus "Missä oikeisto on väärässä?" (What's wrong with the right?). 1980-luvun lopulla ilmestynyt essee analysoi nousevan amerikkalaisen neokonservatismin älyllisiä sudenkuoppia ja päätyy lopulta kyseenalaistamaan koko poliittista elämää viimeiset kaksisataa vuotta hallinneen oikeisto-vasemmisto -jaottelun.

Kerberosta myy Akateeminen Kirjakauppa (Helsinki, Tampere, Turku) ja lehti on myymälöissä alkuviikosta. Kerberos kannattaa myös tilata edullisesti kotiin: vuositilaus maksaa kestona 16 EUR ja kertatilauksena 17 EUR. Tilaus hoituu vaivattomimmin laittamalla sähköpostia suoraan päätoimittajalle osoitteeseen timo.hannikainen@savukeidas.com. Kerberoksen nettisivut löytyvät osoitteesta www.rovio.net/kerberos ja päätoimittajan epäsäännöllisesti täydentyvä blogi osoitteesta thannikainen.wordpress.com.
Timo Hännikäinen
 
Viestit: 21
Liittynyt: 10.04.2006 11:03

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 28 vierailijaa

cron