Uusi pääkirjoitus: PELKKÄ VÄLINE

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Uusi pääkirjoitus: PELKKÄ VÄLINE

ViestiKirjoittaja kiiltomato » 02.05.2007 13:34

TIEDOTE 2.5.2007

<b>Kiiltomadon uusi pääkirjoitus</b>
http://www.kiiltomato.net/
Ledaren utgivs även i Lysmasken-sidorna

Tiedustelut: Anni Viitasaari, (09) 7746 1155, 050-433 0750, lukukeskus@lukukeskus.fi


<b>PELKKÄ VÄLINE
Päätoimittaja Karo Hämäläinen kommentoi uuden hallitusohjelman kulttuurilinjauksia</b>

Kiiltomadon uudessa pääkirjoituksessa päätoimittaja <b>Karo Hämäläinen</b> ottaa kantaa uuteen hallitusohjelmaan ja ihmettelee, voiko taiteen tehtävä todella olla ainoastaan kansantalouden vahvistaminen. Hämäläinen kavahtaa hallitusta, joka antaa taiteelle ja kulttuurille pelkän välinearvon. Myös kirjastojen uusi rooli mm. kulttuurin <i>monipalvelujärjestelmänä</i> herättää Hämäläisen epäilyt.

<b>Jarkko Tontti</b> vaati kunnollisia sosiaalietuja taiteen- ja tieteentekijöille huhtikuun pääkirjoituksessa. Hämäläinen iloitsee apurahansaajien sosiaali- ja eläketurvaa koskevasta parannuksesta uudessa hallitusohjelmassa, mutta varautuneesti. <i>”Taiteentekijöiden on silti turha riemuita, että taiteen arvo olisi ihmeemmin kohonnut vallanpitäjien keskuudessa”</i>, Hämäläinen huokaa.

Hämäläinen toivottaa ristiriitaiset onnittelut taidelobbareille, jotka ovat saaneet nostettua kulttuurin arvoa tuomalla esiin sen taloudellisen hyödyn. Näin taiteelle toki saadaan tunnustusta, mutta: <i>”Vaarallista sen sijaan on, jos hallitusohjelman laatijat oikeasti näkevät kulttuurin ennen muuta instrumenttina, joka toisaalta tukee luovuutta, toisaalta on vientituote ja kasvattaa molemmilla keinoin ”kansantaloudellista kasvua".”</i>

Kulttuuri on arvo sinänsä.
kiiltomato
Site Admin
 
Viestit: 104
Liittynyt: 21.12.2005 9:59

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 34 vierailijaa

cron