Kirjalliset keskusteluillat Turussa

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kirjalliset keskusteluillat Turussa

ViestiKirjoittaja Ville-Juhani Sutinen » 09.05.2007 14:12

Lounais-Suomen kirjailijat jatkaa tauon jälkeen yleisölle avointen keskusteluiltojen järjestämistä vuonna 2007. Tarkoitus on noin viisi kertaa vuodessa järjestää ajankohtaiseen kirjallisuusaiheeseen liittyvä keskustelu, jossa vierailee kolme kirjailijaa tai kirjallisuuden kentällä toimivaa henkilöä, jotka puheenjohtajan suitsimana käyvät vajaan tunnin ajan väittelyä aiheesta.

Ensimmäinen kirjallinen keskusteluilta järjestetään perjantaina 11.5. lauantaisen J.V. Snellmanin päivän kunniaksi. Aiheena ensimmäisessa keskustelussa on Kirjallisuuskritiikin nykytila kotimaisissa sanoma- ja kirjallisuuslehdissä. Tarkoitus on keskustella myös laajemmin kritiikin tarkoituksesta, puolueellisuudesta, plagioinnista, arvostelun kohtaamisesta ja siitä mikä on kirjallisuuskritiikin asema kulttuurin kentällä.

Ensimmäisessä keskustelussa ovat mukana kriitikko, kirjailija Arto Virtanen, sekä runoilijat ja kriitikot Timo Hännikäinen ja Joni Pyysalo. Keskustelua johtaa Ville-Juhani Sutinen. Myös yleisö saa osallistua omilla kysymyksillään keskusteluun.

Keskustelut jatkuvat kesän ja syksyn ajan. Kesäinen keskustelu runouden ja huumorin suhteesta käydään perjantaina 13.7. edellisen viikon Eino Leinon päivää muistaen. Rikkooko koominen kenties matalan ja korkean rajat, ja sopivatko runo ja nauru yhteen? Runoilijat keskustelevan huumorista sekä suhteesta kokeellisuuteen.

Kolmas keskustelu järjestetään keskiviikkona 10.10. Aleksis Kiven päivänä. Silloin aiheena on kotimaisen proosan tila, sen suhde perinteeseen ja uuteen. Tekijät ja kriitiisesti proosakerronnan jähmeyttä arvostelleet käyvät vastakkain tässä väittelyssä, jossa vaihtoehtoja kartoitetaan monelta suunnalta.

Vuoden viimeinen keskusteluilta järjestetään keskiviikkona 5.12. Tuolloin ajankohtaisesti tartutaan kirjallisuuden palkitsemiseen. Arvottavatko kirjallisuuspalkinnot taidetta oikealla vai väärällä tavalla, onko palkintoja jo liikaa? Hierarkiasta ja palkintojenjaon perusteista keskustelevat palkitut, palkinnoitta jääneet ja palkinnonjakajat.

Kaikki keskustelut käydään Turussa, Vanhan suurtorin sisäpihalla sijaitsevassa Turun Kirjakahvilassa. Keskustelut alkavat klo. 19.00 ja kestävät noin tunnin ajan. Keskustelujen aikana ja etenkin niiden loppupuolella yleisö saa osallistua kysymyksillään. Pääsymaksua ei peritä, tilaisuuden jälkeen on mahdollista ostaa keskustelussa mukana olleiden kirjailijoiden teoksia.
Ville-Juhani Sutinen
 
Viestit: 12
Liittynyt: 16.03.2006 10:56

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa

cron