SKS:n EDITH-hanke hakee palvelukseensa tutkijaa

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

SKS:n EDITH-hanke hakee palvelukseensa tutkijaa

ViestiKirjoittaja EDITH » 15.05.2007 7:52

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) on vuonna 1831 perustettu tutkimuslaitos, tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö. Siihen kuuluvat Kansanrunousarkisto, Kirjallisuusarkisto, Kirjasto, Kustannusosasto ja FILI – Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus sekä hallinto- ja talousosasto. Seuran palveluksessa on tällä hetkellä noin sata henkeä.

SKS hakee palvelukseensa määräaikaiseen työsuhteeseen

TUTKIJAA

Tutkija työskentelee EDITH – Suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot -hankkeen toimituksessa Kirjallisuusarkiston yhteydessä. EDITH on vuonna 2006 aloitettu SKS:n tutkimus- ja julkaisuhanke, jossa laaditaan kriittisiä editioita kotimaisen kirjallisuuden klassikoista. Editiot tullaan julkaisemaan sekä perinteisinä kirjoina että kaikille avoimina verkkojulkaisuina. Ensimmäinen editio laaditaan Aleksis Kiven Nummisuutareista.

EDITHin toimintaa suunnittelee ja valvoo toimituskunta, johon kuuluu asiantuntijoita kirjallisuuden ja lähitieteiden aloilta. Hankkeen koordinoinnista vastaa erikoistutkija Sakari Katajamäki. Kullekin kirjahankkeelle valitaan erikseen toimitus, joka koostuu päätoimittajasta ja tutkijoista. Nummisuutarit-edition päätoimittajana on professori Jyrki Nummi.

Hankkeeseen rekrytoitavan tutkijan työtehtävät sisältävät mm. tekstikriittistä tutkimusta ja kommentaarien laatimista Nummisuutarit-editioon. Toimen hoitaminen edellyttää ylempää korkeakoulututkintoa, kirjallisuudentutkimuksen ja kotimaisen kirjallisuuden tuntemusta sekä kykyä pitkäjänteiseen, erityistä tarkkuutta vaativaan työskentelyyn. Kirjallisuuden alan jatkotutkinto, 1800-luvun kirjallisuuden tuntemus, suomen kielen opinnot, kehittyneet IT-taidot ja editioalan työkokemus katsotaan eduksi.

Työ EDITHin tutkijana tarjoaa mahdollisuuden olla mukana kehittämässä kriittisten editioiden toimittamisen käytäntöjä Suomessa sekä tehdä yhteistyötä monien alojen ammattilaisten kanssa perinteikkäässä tutkimus- ja kulttuurilaitoksessa.

Haettavana oleva toimi on määräaikainen 1.9.2007–31.8.2008. Nummisuutarit-editiohanke on kolmivuotinen, ja toimen määräaikaa on tarkoitus jatkaa edition valmistumiseen saakka. Toimi täytetään 1.9.2007, ellei valittavan kanssa toisin sovita.

Hakemukset ansio- ja julkaisuluetteloineen sekä palkkatoivomuksineen toimitetaan 29.5.2007 klo 16 mennessä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan, Hallituskatu 1, PL 259, 00171 Helsinki. Kuoreen merkitään ”Edith, tutkija”. Hakemuksen voi lähettää myös sähköpostitse johdon assistentti Anne Hopialalle osoitteeseen etunimi.sukunimi@finlit.fi (aihekenttään merkitään ”Edith, tutkija”). Hakemukset palautetaan pyydettäessä.

Lisätietoja antaa erikoistukija Sakari Katajamäki: etunimi.sukunimi@finlit.fi, puh. 0201 131 285.

Lisätietoja EDITH-hankkeesta ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta: www.edith.fi / www.finlit.fi

http://www.finlit.fi/ajassa/edith_tutkija_2007.htm
EDITH
 
Viestit: 6
Liittynyt: 15.05.2007 7:31

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 35 vierailijaa

cron