Poetiikkakonferenssi 2007 - ehdota puheenvuoroa!

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Poetiikkakonferenssi 2007 - ehdota puheenvuoroa!

ViestiKirjoittaja MiiaT » 22.05.2007 11:42

Helsingin Poetiikkakonferenssi kokoontuu tänä vuonna keskiviikkona 22. elokuuta Vanhan Ylippilastalon Musiikkisalissa. Sen teemana on ”Runon vastuut/tomuus”. Konferenssi jakautuu kahteen osaan: aamupäivän istunnossa klo 10-12 kuullaan kolme runoilijapuheenvuoroa: Martin Glaz Serup Tanskasta sekä Pauliina Haasjoki ja Panu Tuomi Suomesta. Iltapäivä klo 13-16 on kokonaan omistettu yleiskustelulle aiheesta.

Lähetä ehdotus puheenvuoroksi!

Konferenssin teemalla haetaan keskustelua runouden yhteiskunnallisista paikoista. Kenelle tai mille runous on vastuussa, ja mistä? Vai onko runous (runoudet) pikemminkin nähtävissä vastuuvapauden alueena – pysyvänä vastarinnan ja kapinan lähteenä? Mitä vastaan / kenen puolelle runo asettuu globalisaation ja verkottumisen aikana? Miksi ”osallistuva” runous epäonnistuu runoutena – vai epäonnistuuko se? Runoilijan vastuu lukijalle, kielelle/kielestä, yhteisöille? Entä lukijan, kriitikon yms. vastuut? Runous taiteen/kirjallisuuden etujoukkona? Poetiikan etiikka?

Lähetä ehdotus noin 10 minuutin puheenvuoroksi näistä tai muista kysymyksistä! Haemme keskustelun avauksia, provokaatioitakin. Ehdotuksesi saa olla lyhyt ja sisältää mieluiten 1-2 tiukkaa teesiä. Itse konferenssissa puheenvuoro on mahdollista esittää vapaamuotoisena, mutta toivomme että niistä laadittaisiin myös kirjalliset, julkaistavat versiot.

Lähetä ehdotuksesi heinäkuun alkuun mennessä sähköpostilla suunnitteluryhmän vetäjä Leevi Lehdolle os. leevilehto@gmail.com.

Vuoden 2007 konferenssin järjestäjät ovat Runoyhditys Nihil Interit, Tuli&Savu, niin&näin, Nuori Voima, Helsingin yliopiston kotimaisen ja yleisen kirjallisuuden oppiaineet, Kirjallisuudentutkijain Seura, Tutkijaliitto ja Electronic Poetry Centerin (EPC) Skandinavian portaali.

Lue ajantasaiset tiedot Poetiikkakonferenssin blogista os. http://poetiikkakonferenssi.blogspot.com/ !
MiiaT
 
Viestit: 31
Liittynyt: 02.05.2006 17:36

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron