Prosak 11.2. – Anu Silfverberg ja Antti Nylén

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Prosak 11.2. – Anu Silfverberg ja Antti Nylén

ViestiKirjoittaja nuorenvoimanliitto » 29.01.2014 15:27

Helmikuun essee-teemaisessa Prosakissa esiintyvät kirjailijat Anu Silfverberg ja Antti Nylén. Illan juontaa kulttuurijournalisti Aleksis Salusjärvi, ja levyjä soittaa dj Toimisto.

Kansallisteatterin Lavaklubilla
(Läntinen teatterikuja 1, Helsinki)
tiistaina 11.2. klo 19

Viisi vuotta pyörineellä Prosak-proosaklubilla kirjailijat lukevat teoksiaan ääneen rauhassa ja ajan kanssa – ja keskustelevat niistä juontajan ja yleisön kanssa samaan tapaan. Prosakeissa mennään intiimisti syvälle, mutta pysytään silti maan pinnalla. Jokainen klubi myös videoidaan: tutustu edellisiin Prosakeihin Kirjastokaistan (http://www.kirjastokaista.fi/kirjallisu ... osaklubit/) tai Yle Areenan sivuilla (http://areena.yle.fi/tv/prosak).

Anu Silfverbergin Äitikortti (2013) ottaa tarkasteluunsa äitiyden yhteiskunnassamme: miksi se on äärimmilleen latautunutta juuri nyt? "Jos haluat ostaa lasta odottavalle ystävällesi kirjan, hanki Anu Silfverbergin Äitikortti", kirjoittaa kriitikko Anu-Elina Lehti. "Se on paras 2000-luvulla kirjoitettu analyysi nykyvanhemmuudesta. Silfverberg kuvaa terävästi, kuinka lapseton kaupunkilaisnainen metamorfoituu imettäväksi nisäkkääksi." (Vihreä Lanka 15.3.2013)

Antti Nylénin kolmas esseeteos on nimensä mukaisesti tunnustuskirja, jonka keskiössä on Nylénin kehitys kristityksi. "Radikaalin luonteensa mukaisesti Nylén rakastaa kristinuskossa eniten sen vallankumouksellisia, vallitsevat instituutiot kyseenalaistavia piirteitä", kirjailija Tommi Melender kirjoittaa Tunnustuskirjasta (2013). "Uskonnollisista hahmoista hänelle ovat läheisimpiä erilaiset Jumalan hullut, äkkiväärät oman tiensä kulkijat, jotka eivät kumarra esivaltaa, patriarkaattia tai ydinperhettä. Erilaiset utooppiset hullutukset vetoavat Nyléniin niin kristittynä kuin ihmisenä, hän mainitsee kiintymysvanhemmuuden, taaperoimetyksen, Pekka Haaviston presidentinvaalikampanjan, veganismin, 'uskonnon yleensä'. Nylén tunnustaa haaveilevansa jostain suuresta, käänteentekevästä mullistuksesta. Jostain 'ämmien jutusta', joka muuttaisi kaiken." (http://antiaikalainen.blogspot.fi/2013/ ... uksia.html)

Prosakeja järjestää Nuoren Voiman Liitto yhteistyössä kustantamoiden kanssa. Kevään Prosak-klubien yhteistyökustantamot ovat Atena, Kaiku Books, Kirjapaja, Tammi, Teos, Siltala ja WSOY.

Tervetuloa, vapaa pääsy!

---

Anu Silfverberg (s. 1974) on toimittaja, kirjailija ja yksi Long Play -verkkojulkaisun perustajista. Vuonna 2013 hänelle myönnettiin Bonnierin Suuri Journalistipalkinto (yhdessä Hanna Nikkasen kanssa).

Antti Nylén (s. 1973) on suomentaja ja esseisti. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin WSOY:n kirjallisuussäätiön tunnustuspalkinto merkittävästä työstä kotimaisen kirjallisuuden ja lukuharrastuksen edistämisessä.
nuorenvoimanliitto
 
Viestit: 121
Liittynyt: 22.02.2011 13:51

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa

cron