Runokuu-kirjallisuusfestivaali 21.–27.8.

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Runokuu-kirjallisuusfestivaali 21.–27.8.

ViestiKirjoittaja nuorenvoimanliitto » 14.08.2014 14:25

www.runokuu.fi

Elokuun lopussa järjestettävän Runokuu-kirjallisuusfestivaalin (21.–27.8.) päävieraiksi saapuvat kiistelty poliittinen runoilija Yahya Hassan ja amerikkalainen kokeellisen runouden legenda Ron Silliman. 19-vuotiaan Yahya Hassanin islam-kriittinen runokokoelma YAHYA HASSAN on herättänyt Tanskassa poliittisen myrskyn ja saattanut kirjoittajansa hengenvaaraan. Ron Silliman on ollut nykyrunouden aktiivinen vaikuttaja 70-luvulta lähtien, ja hänen ensimmäinen suomennettu teoksensa ”Auringonlaskun roinaa” julkaistaan Runokuu-festivaalilla.

Silliman ja Hassan esiintyvät lauantaina 23.8. Kansallisteatterin Lavaklubilla. Klubille on vapaa pääsy, kuten kaikkiin Runokuun tapahtumiin.

Runokuun koko ohjelma on osoitteessa www.runokuu.fi. Festivaaliin kuuluu lähes 40 kirjallislähtöistä, monitaiteista ja elämyksellistä tapahtumaa, joita järjestetään ympäri Helsingin. Festivaalilla ovat edustettuna kaikki kirjallisuuden lajit runosta ja novellista romaaneihin ja tietokirjallisuuteen, ja siellä esiintyy lähes 200 taiteilijaa yli 20 maasta.

Runokuu-festivaalin päätapahtumapaikka on Kansallisteatterin Lavaklubi. Se muuntuu festivaalin ajaksi Runokuu-klubiksi, jossa on tarjolla esityksellistä kirjallisuusohjelmaa lähes jokaisena festivaali-iltana. Luvassa on kansainvälinen Runokaravaani sekä maahanmuuttajataustaisten runoilijoiden Satakielikaupunki-ilta. Lauantaina Runokuu-klubilla esiintyy festivaalin pääesiintyjä, amerikkalaisen kokeellisen runouden legenda Ron Silliman. Runokuu-klubin Tietokirjaraadissa julkkistuomarit ruotivat tietokirjailijoita, ja historia-teemaisella Prosak-klubilla esiintyvät kirjailijat Nadifa Mohamed ja Raija Oranen. Runokuu-klubin ohjelmisto päättyy keskiviikon Runomaratoniin, jossa esiintyy 14 tänä vuonna teoksen julkaisevaa runoilijaa.

Annantalolla järjestetään festivaalisunnuntaina koko päivän Lasten Runokuu -tapahtuma, jossa on työpajoja ja esityksiä perheen pienimmille. Linnanmäellä järjestetään koko perheen kirjallisia huvituksia useana päivänä, ja huvipuiston Runokuu huipentuu festivaalin päätöspäivänä, kun Estradilla nähdään Helsinki Poetry Connectionin ja Helsinki Sound Ensemblen spektaakkelimainen runokonsertti.

Taiteiden yönä käynnistyvä runokuu alkaa jo perinteeksi muodostuneella Glorian yön avajaiskarnevaalilla. Kulttuuriareena Glorian lavalla nähdään mm. runoilevia jääkiekkoilijoita, suostalaulantaa ja teatteriohjaaja Lauri Maijalan pikakatsaus 450-vuotisjuhlavuottaan viettävän William Shakespearen tuotantoon. Taiteiden yönä on luvassa myös kaikille avoin runoiltapäivä ikäihmisille Roihuvuoren palvelukeskuksessa sekä Tarzan-aiheinen Viidakon yö -tapahtuma lapsille Päivälehden museossa.

Runokuu-kirjallisuusfestivaalin järjestää Nuoren Voiman Liitto, ja se on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali. Runokuun järjestämistä tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Helsingin kulttuurikeskus.Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Erkka Mykkänen
Tuottaja
Runokuu-festivaali / Kirjallisuusjärjestö Nuoren Voiman Liitto
p. 044 207 4651 / erkka.mykkanen(at)nuorenvoimanliitto.fi
nuorenvoimanliitto
 
Viestit: 121
Liittynyt: 22.02.2011 13:51

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 35 vierailijaa

cron