Runouslehti Jano etsii uusia päätoimittajia

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Runouslehti Jano etsii uusia päätoimittajia

ViestiKirjoittaja Kulttuuritiedotus » 02.09.2014 9:57

Suomen ensimmäinen ja edelleenkin ainoa runouden verkkolehti Jano etsii uutta päätoimittajaparia vuoden 2015 alusta lähtien. Marraskuussa 2013 ensimmäisen numeronsa julkaisseen Janon päätoimittajina ovat tähän asti toimineet sen perustajat Vilja-Tuulia Huotarinen ja Johanna Venho.

Uudet päätoimittajat julkistetaan Runoviikko Varsinais-Suomessa –tapahtumassa 14.11.2014. Saman päivänä myös julkaistaan Jano-lehden kolmosnumero. Maksuttoman julkaisun kaksi ensimmäistä numeroa ovat luettavissa osoitteessa http://www.janolehti.fi.

Hyvän vastaanoton saanut Jano on saanut vajaan vuoden toimintansa aikana jo yli 20 000 lukijaa. Lehden kahteen ensimmäiseen numeroon ovat kirjoittaneet mm. Claes Andersson, Mervi Kantokorpi, Satu Koskimies, Essi Kummu, Heli Laaksonen, Erkka Mykkänen, Aki Salmela ja Risto Rasa.

-Suomessa oli selvä tilaus uudelle runouslehdelle, Huotarinen ja Venho kertovat. -Janoa tehdessä on valjennut, miten monesta näkökulmasta runoutta voi lähestyä. Haluamme nostaa esiin myös lehdessä ilmestyneet käännökset. Käännösrunouden kustantaminen vähenee koko ajan, vaikka muualla maailmassa kirjoitetun runouden lukeminen on ihan yhtä tärkeää kuin aina ennenkin. On ollut ihanaa lukea, miten vapaasti kirjailijat ovat Janossa kertoneet luku- ja kirjoittamiskokemuksistaan.

-Janon päätoimittajan näköalapaikalta katsoen runouden tulevaisuus näyttää erinomaiselta. Meillä on takanamme vankka kirjallisuushistoria, siitä on hyvä ponnistaa kohti uusia kokeiluja. Janossa, verkon ajattomuudessa ja paikattomuudessa, voi tapahtua mitä tahansa! Jano tarjoaa lukijoille haasteen, mutta samaan aikaan kädenojennuksen.

Jano-lehden päätoimittajan tehtävistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä toimitukseen sähköpostitse: toimitus(a)janolehti.fi

Jano-lehden ilmestymisen ovat rahoituksellaan mahdollistaneet WSOY:n kirjallisuussäätiö ja Alli Paasikiven säätiö. Lehden tiedotuksesta, ulkoasusta, verkkotoimittamisesta ja teknisestä toteutuksesta vastaa jatkossakin Simo Ollila.

Lehden osoite: http://www.janolehti.fi
Kulttuuritiedotus
 
Viestit: 10
Liittynyt: 31.07.2009 11:03

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 33 vierailijaa

cron