Laitakaupungin runot -klubi Maailmantango-festivaaleilla

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Laitakaupungin runot -klubi Maailmantango-festivaaleilla

ViestiKirjoittaja Annikki » 17.09.2014 10:02

Annikin Runofestivaalin tuottama Laitakaupungin runot –klubi avaa Maailmantango-festivaalin pääohjelmiston kultuuritalo Telakalla Tampereella 19.9. klo 18.00. Klubille on vapaa pääsy.

Klubilla kuullaan runoutta Göteborgin syrjäkaduilta ja Pinellan puiston penkeiltä sekä niistä jotka dallaa sateessa. Elämää nähneitä runoja tarjoavat runoilijat Kai Kyösti Kaukovalta ja Robert Meriruoho sekä Teemu Hirvilammin runoutta tulkitseva näyttelijä Jorma Markkula.

Kai Kyösti Kaukovalta

Kai Kyösti Kaukovalta on elämän Tampereelta Turun kautta Hämeenlinnaan paiskaama runoilija ja kirjailija kolmannessa polvessa. Turun underground-liikkeessä mukana olleen ikiboheemin esikoisrunoteos Attentaatti ilmestyi vuonna 1972. Kaukovalta muistetaan myös pitkästä päivätyöstään näytelmäkirjailijana. Kaukovallan valitut runot Puoliunta Pinellan puistossa ilmestyi viime vuonna.

Robert Meriruoho

Robert Meriruoho on Tukholmassa syntynyt, Göteborgissa opiskellut ja sittemmin Suomeen asettunut runoilija. Meriruohon esikoisteos Göteborgilainen viikonloppusatu ilmestyi 2012 ja hänen toinen teoksensa Ajatuksia ennen auringonnousua tänä vuonna. Robert Meriruohon runot puhuvat suoraan ja konstailemattomasti ja ilottelevat lempeästi kaiken sovinnaisen kustannuksella.

Jorma Markkula

Jorma ”Jorce” Markkula on pitkän linjan näyttelijä ja ohjaaja. Peripispalalainen Markkula on 70-luvulta lähtien toiminut teatteriohjaajana sekä monipuolisena näyttelijänä, esiintyen mm. Aki ja Mika Kaurismäen elokuvissa. Markkula on valmistellut Teemu Hirvilammen runoista yhteistyössä runoilijan kanssa esityksen, jossa ääneen pääsee niin kosteaa taiteilijaelämää viettävä rentturunoilijan arkkityyppi, kuin elämänkoulun tarkkailuluokalta selvinnyt näkijäkin.

Lisätietoja: http://www.maailmantango.net/site/index.php?page=runous
Annikki
 
Viestit: 32
Liittynyt: 04.05.2006 9:48

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 29 vierailijaa

cron