Minäkin luen! -mielenilmaus 8.9.

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Minäkin luen! -mielenilmaus 8.9.

ViestiKirjoittaja Kirjailijaliitto » 21.08.2015 11:07

Seitsemällätoista paikkakunnalla ympäri Suomen järjestetään tiistaina 8.9. klo 16–16.15 mielenilmaus lukemisen puolesta. Minäkin luen! -tempauksessa ihmiset kerääntyvät yhteen lukemaan lempikirjallisuuttaan kaupunkien ja kuntien julkisille paikoille. Tempauksen tarkoituksena on tehdä lukemista näkyväksi, korostaa lukemisen ja lukutaidon merkitystä ja innostaa ihmisiä tuomaan esille omaa lukuharrastustaan.

Tempaus toteutetaan samanaikaisesti Espoossa, Helsingissä, Hyvinkäällä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Joensuussa, Kuopiossa, Mikkelissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa, Rovaniemellä, Sastamalassa, Savonlinnassa, Sipoossa, Taivalkoskella ja Tampereella. Osallistujat muodostavat tempauksessa lukevien ihmisten ketjuja, lukutoukkia. Tempaus on osa Kirjan vuotta 2015.

8.9. vietetään myös kansainvälistä lukutaitopäivää. Lukutaito on ihmisoikeus, joka mahdollistaa yksilön kehityksen, kouluttautumisen ja täyden kapasiteetin hyödyntämisen. Lukutaito on avain tasa-arvoon, parempaan terveyteen sekä rauhan ja demokratian kehittymiselle.

Minäkin luen! -mielenilmauksiin ovat lämpimästi tervetulleita kaikenikäiset kirjallisuuden ystävät lukumieltymyksiin katsomatta. Mukaan otettava teos voi edustaa yhtä hyvin kaunokirjallisuutta, tietokirjallisuutta, ammattikirjallisuutta kuin sarjakuvaakin. Tarkat tiedot tapahtumapaikoista löytyvät osoitteesta http://www.kirjanvuosi.fi, Kirjan vuoden Facebook-sivuilta osoitteesta https://www.facebook.com/kirjanvuosi sekä Twitteristä tunnisteella #minäkinluen.
Kirjailijaliitto
 
Viestit: 4
Liittynyt: 07.09.2011 12:52

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa

cron