Ti 27.10. Turun Kirjakahvila: Mitäs me länsimaalaiset!

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Ti 27.10. Turun Kirjakahvila: Mitäs me länsimaalaiset!

ViestiKirjoittaja turun.kirjakahvila » 06.10.2015 10:13

Tervetuloa tutkimaan lännen käsitettä, maailmanpolitiikkaa ja suomalaista identiteettiä! Keskustelu- ja kirjanjulkistustilaisuudessa Tampereen yliopiston tutkija Karim Maïche tutkii lännen käsitettä juuri julkaistun tietokirjansa Mitäs me länsimaalaiset! pohjalta.

Onko Suomi länsimaa?

Globaalien haasteiden (ympäristömuutos, pakolaiskriisi, sodat ja konfliktit) keskellä pysähdymme harvoin tarkastelemaan omaa suhtautumistamme maailmantapahtumiin. Minkälaista kuvaa saamme median välityksellä näistä tapahtumista ja kuinka rakennamme maailmankuvaamme?

Miten suomalaisissa koulukirjoissa lapsiimme juurrutetaan usko siihen, että on olemassa länsi, joka on vapaa, demokraattinen, sekulaari, rationaalinen ja itsekriittinen? Mitä yhteistä on antiikin Kreikalla ja Natolla? Entä miten Kalevala, Sibelius ja vuoden 1934 Miss Eurooppa Ester Toivonen liittyvät toisiinsa? Onko Suomi osa niin sanottua länttä? Mikä on länsi?

Lännestä puhuminen on ajankohtaista. Se on läsnä Ukrainan konfliktissa ja Charlie Hebdo -lehden pilapiirtäjien murhiin liittyvässä sananvapauskeskustelussa.

Mitäs me länsimaalaiset! – Suomi ja lännen käsite -kirja vastaa syviin kysymyksiin suomalaisesta identiteetistä ja maailmanpolitiikasta. Siinä osoitetaan pelottavalla ja joskus hauskallakin tavalla se, miten lännen käsitteen käyttäminen vaikuttaa ympäröivän maailman hahmottamiseen.

Kirja kustantajan sivuilla: http://www.intokustannus.fi/kirja/mitas ... maalaiset/
Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/928185923921270/
turun.kirjakahvila
 
Viestit: 14
Liittynyt: 15.05.2015 12:51

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 24 vierailijaa

cron