Nihil Interitin sparrausryhmät runoilijoille keväällä 2016

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Nihil Interitin sparrausryhmät runoilijoille keväällä 2016

ViestiKirjoittaja NihilInterit » 29.12.2015 10:17

Runoyhdistys Nihil Interit ry järjestää runokäsikirjoitusten sparrausta sekä ensimmäistä kokoelmaansa tekeville että jo runoilijoina kunnostautuneille yhden tai useamman kokoelman julkaisseille runoilijoille. Kokoontumiset ovat joko Turussa tai Nihil Interitin toimistolla Helsingissä.

– Kustantamojen toiminta on viime vuosina muuttunut, ja kustannustoimittajan palvelut ovat yhä harvinaisempia. Tavoitteena on tarjota runoilijoille vertaisryhmä, jossa tekeillä olevasta kokoelmasta voi keskustella ja saada siitä palautetta. Ryhmiin haetaan runoilijoita, jotka ovat valmiita vastaanottamaan palautetta ja antamaan sitä rakentavasti muille ryhmän jäsenille, sanoo luovan kirjoittamisen opettaja ja Nihil Interit ry:n puheenjohtaja Tommi Parkko, joka luotsaa sparrausryhmiä.

Ensimmäistä kokoelmaansa työstävien ryhmään otetaan hakemusten perusteella 4-5 runoilijaa. Kokoontumiset ovat Turussa Kirjan talolla osoitteessa Linnankatu 24. Ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa, kymmenen kertaa vuonna 2016. Ensimmäinen tapaaminen on helmikuussa. Työskentelyn kannalta läsnäolo tapaamisissa on välttämätöntä.

Jo julkaisseiden runoilijoiden ryhmä kokoontuu keväällä 2016 kahtena viikonloppuna: maaliskuun puolivälissä lopulla ja kesäkuussa. Ryhmään haetaan nyt neljästä 4-5 runoilijaa, jotka ovat julkaisseet runokokoelman.

Sparrausryhmään valitun tulee olla Nihil Interit ry:n jäsen (jäsenmaksu vuonna 2016 on 12 euroa). Lisäksi osallistujilta peritään 25 euron suuruinen summa tilavuokran kattamiseksi. Muilta osin osallistuminen on maksutonta. Ryhmäläiset vastaavat omista matka- ja majoituskuluistaan.

Sparrausryhmään voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, jossa on tietoa hakijan aikaisemmista luovan kirjoittamisen opinnoista ja mahdollisista julkaisuista sekä runokokoelman työsuunnitelma vähintään muutamalla virkkeellä. Ensimmäistä kokoelmaa työstävien ryhmään hakevan tulee liittää hakemukseen 15-20 näyterunoa. Hakemukset liitteineen lähetetään 15.1.2016 mennessä osoitteeseen parkko@kaapeli.fi

Runokäsikirjoitusten sparrausryhmiä on toteutettu aiemmin jo kolme kertaa, ja niihin on osallistunut yhteensä toistakymmentä runoilijaa. Osa ryhmään osallistuneista runoilijoista on julkaissut esikoiskokoelmansa. Runokäsikirjoitusten sparrausryhmiä tukee taloudellisesti Alfred Kordelinin säätiö.

Lisätietoja:
Nihil Interit ry, Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi
http://www.nihilinterit.fi
http://www.facebook.com/nihilinterit
NihilInterit
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10.09.2012 13:13

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa

cron