Runo, rytmi ja lukeminen -kurssi 19.-20.3.2016

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Runo, rytmi ja lukeminen -kurssi 19.-20.3.2016

ViestiKirjoittaja Kirjan talo » 18.01.2016 17:27

Runot lähestyvät lukijoitaan: vetävät puoleensa tai työntävät luotaan, lähentävät tai loitontavat. Miten tällaista toimintaa voisi analysoida? Tämän kurssin lähestymistavan mukaan rytmi havainnollistaa runon ilmaisutapaa, sen jännitteitä sekä lukemisen toimintaa. Runot liikkuvat tahteihin, joita voi kuunnella ja katsella, kokeilla miltä ne tuntuvat ja miten ne toimivat. Rytmi tarttuu. Se on toimintaa, joka ulottuu runosta lukijaan asti. Tämänhetkinen runous panee lukijan yhä aktiivisempaan osaan. Siksi kysymys siitä, mitä luettaessa tehdään ja tapahtuu, kannattaa esittää.

Viikonlopun intensiivikurssilla tarkastellaan rytmiä runon materiaalisena muotona kuten tavun, sanan ja tekstikokonaisuuden rytmittymistä. Siihen liittyen rytmiä tarkastellaan lukemista jäsentävänä toimintana. Runon sisältö ja muoto, se mitä sanotaan ja miten sanotaan, luovat jännitteitä, jotka rytmittävät lukemista. Kokeellinen ja menetelmällinen runo taas koettelee lukijaa äkäisestikin.

Kurssin aikana on luentotuokioita, joissa edetään myös keskustellen, sekä siihen liittyen harjoituksissa, joita tehdään runojen kanssa. Mukaan voi ottaa myös omia tai muita runoja! Sen sijaan, että tavoitteena olisi oppia, miten rytmiä ja rytmitse pitäisi lukea, tarkoituksena on havainnollistaa, millä eri tavoin runon rytmi vaikuttaa ja merkitsee.

Rytmikurssi on tarkoitettu sekä niille, jotka lukevat runoja, että niille, jotka kirjoittavat runoja.

Opettaja Siru Kainulainen on runoudentutkija, joka ei itse kirjoita runoja tai muutakaan kaunokirjallisuutta mutta lukee sitäkin mielukkaammin.

Kurssin ajankohta 19.-20.3.2016 klo klo 11 – 16

Kurssin hinta on 120 euroa (Kirjan talon jäsenet/opiskelijat/työttömät/eläkeläiset 60 euroa).

Sitovat ilmoittautumiset kurssit.kirjantalo@gmail.com
Kirjan talo
 
Viestit: 81
Liittynyt: 03.02.2010 11:34

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 19 vierailijaa

cron