Vantaan sanataidekoulun luovan kirjoittamisen kurssit

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Vantaan sanataidekoulun luovan kirjoittamisen kurssit

ViestiKirjoittaja VSTK » 20.01.2016 19:13

Kevään 2016 kurssit alkavat pian, mutta vielä ehtii hyvin mukaan!

Kaikkien kurssien ilmoittautumiset netissä tai Aulikki Rundgrenille:
etunimi.sukunimi [at] sanataidekoulu.fi p. 050 468 7504
www.sanataidekoulu.fi


DRAAMALLINEN KÄSKIRJOITTAMISEN WORKSHOP
Draamalla voidaan tutkia elämän lainalaisuuksia, pureudutaan eettisiin, koomisiin, järkyttäviin hahmoihin ja tapahtumiin. Draamallisen käsikirjoituksen kirjoitusprosessi avaa luonnollisen hengityksen, uteliaisuuden nähdä ja kokea asioita uudella tavalla. Löydämme talvehtivan villieläimen, joka hengittää hitaasti. Uskallamme herättää sen. Vielä enemmän: rohkenemme kesyttää ja ymmärtää sitä!

Näyttelijän ja kirjailijan työt ovat läheisiä, sukulaisia toisilleen. Draamallisten tekstien käsikirjoituspajassa (TV, teatteri, elokuva, radio) kirjoitetaan ja improtaan. Improvisaatioiden kautta lähestytään omia hahmoja, heidän toimintaansa. Kirjoittajat ovat improissa toisilleen vuorotellen tarkkailevia katsojia sekä eläytyviä tarinan hahmoja.

Draamallinen impro on usein huumorin sävyttämää, mutta se voi olla myös liikuttavaa, joskus jopa elämän syvimpiä tuntemuksia paljastavaa. Impro, spontaani leikki, kumpuaa alitajuntamme luovuuskaivoista. Siitä on suuri apu draamalliseen käsikirjoittamiseen. Improjen jälkeen puramme harjoitusten kulkuja ja niihin tekstuaalisten tekijöiden merkitystä. Näin improajien oivalluskyky lisääntyy ja omat, tärkeät dramaturgiset tekstin ilmaisutaidot kasvavat ja tulevat tutuiksi, kesytetyiksi ja ymmärretyiksi.

Kurssilla opimme dramaturgiset työkalut, kirjoitamme omaa käsikirjoitusta ideasta raakaversioon asti omalla tahdillamme. Tutustumme sekä suljetun että avoimen dramaturgian menetelmiin. Ennen kaikkea painopiste on henkilökohtaisen dramaturgian löytämisessä. Aiempaa kokemusta et tarvitse improamisesta tai draamakäsikirjoittamisesta. Uteliaisuus ja sulkakynä riittävät.

Aika: Lauantait kello 14.00–n.17.15. Kurssin kesto yhteensä 20 oppituntia.
Päivät kevät 2016: 23.1., 6.2., 27.2., 9.4. ja 23.4.
Paikka: Vantaan sanataidekoulu, Tikkurilan silkkitehdas, Tikkurilantie 44 P 01300 Vantaa Hinta: 250€
Ohjaaja: kirjailija, teatteriohjaaja Harri István Mäki


MONIKASVOINEN RUNO
Miten omat ajatukset, havainnot ja tunteet jalostuvat runoksi? Onko runo kuin kinuskia, kitkerää kahvia vai kenties ikkuna talviseen puutarhaan? Tule etsimään omaa runoääntäsi käytännöllisten ja inspiroivien harjoitusten avulla!

Kurssilla tutustutaan runon keinoihin: rytmiin, soinnillisuuteen, kuvallisuuteen ja tekstin asetteluun. Kokeilemme monipuolisesti erilaisia runon kirjoittamisen tapoja ja luomme katsauksen runon tyylisuuntauksiin.

Kurssi sopii sekä vasta-alkajille että jo edistyneemmille. Kurssiin sisältyvät sekä henkilökohtaiset että ryhmän palautteet. Runoista kootaan pieni antologia.

Aika: Tiistaisin 26.1.2016 alkaen, joka toinen viikko (parilliset viikot) klo 17.30-20.00, yht. 21 oppituntia. Paikka: Vantaan sanataidekoulu, Tikkurilan silkkitehdas, Tikkurilantie 44 P
Hinta: 189€
Ohjaaja: Janette Hannukainen, FM, sanataideohjaaja, runoilija


ROTTIA VAIVAKSI ASTI * - LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSI
Rottia ei tarvitse pakoilla eikä kirjoittamisen tarvitse olla vaikeaa tai pelottavaa. Kun haluat päästä siitä epävarmuudesta mistä kirjoittaa ja miten kirjoittaa kaunokirjallista tekstiä, johdonmukainen kurssiohjelmamme ja yli 20 vuoden kokemuksemme kasvattaa kirjoittajaa kuulemaan omaa ääntään, rakentamaan sanoista siltaa tietoisesta tiedostamattomaan, arjen kokemuksista taiteilijuuteen. Kun astut omalle mantereellesi, perillä odottavat novellit, runot tai romaanin ainekset rakentajaa.

Olemme rohkeita kokeilijoita. Teksteissä vilahtelevat rotat eivät tee meistä pelkureita, kirjoittajien ei pidä olla pelkästään kaunosieluja. Opimme myös luoviksi lukijoiksi. Kukin kirjoittaja saa sekä ohjaajalta että toisilta kirjoittajilta palautetta. Kurssi sopii kaikille, niin aloitteleville kuin jo pitempään kirjoittaneille. Kevään kurssin päätteeksi toteutetaan julkaisu.

*Rotistakin pitää rohjeta kirjoittaa, ei vain ruusuista!

Aika: 2.2. 2016 alkaen joka toinen tiistai (parittomat viikot). Klo 18.00–20.15. Yhteensä 21 opetustuntia. Paikka: Vantaan sanataidekoulu, Tikkurilan silkkitehdas, Tikkurilantie 44 P
Hinta: 189€


RUNOA TAI PROOSAA – OMIN SANOIN
Valkoinen paperi, valkoinen tietokoneen ruutu on tyhjä tila, jossa kasvaa mitä vain. Sinä voit panna minkä tai kenet tahansa sinne liikkumaan, olemaan, toimimaan. Siellä temmellettäessä mielikuvituksen ja rohkean heittäytymisen siivin ei ole mitään rajoitteita. Kirjoittaminen ei ole mystiikkaa; sitä oppii kuten mitä tahansa.
Johdonmukainen kurssiohjelmamme ja yli 20 vuoden kokemuksemme kasvattaa kirjoittajaa kuulemaan omaa ääntään, rakentamaan sanoista siltaa tietoisesta tiedostamattomaan, arjen kokemuksista taiteilijuuteen. Novellin, runon, romaanin aihiot ovat jo olemassa...

Palautteissa, joita saa niin ohjaajalta kuin toisilta kirjoittajilta, emme ensisijaisesti keskity kritiikkiin vaan kuuntelemaan kuinka teksti puhuttelee, mikä sen sanoma on - ja samalla tulemme kuulluiksi. Kurssi sopii kaikille, niin aloitteleville kuin jo pitempään kirjoittaneille.

Aika: 2.2.2016 alkaen, joka toinen tiistai (parittomat viikot). Klo 12.00–13.30, yht. 16 oppituntia. Paikka: Vantaan sanataidekoulu, Tikkurilan silkkitehdas, Tikkurilantie 44 P
Hinta: 144€
Ohjaaja: Rehtori Aulikki Rundgren


TARINAPYSÄKKI - LYHYTKURSSI
Tarinapysäkki tarjoaa innostavia aiheita ja monipuolisia kirjoitusharjoituksia paikan päällä tehtäviksi ja kotiin vietäviksi. Voit osallistua kurssille, oletpa vasta kirjoittajan polkusi alussa tai kirjoittanut jo pidempään. Tule löytämään ideoita ja kirjoittamisen iloa!

Aika: la 20.2.2016 klo 10-14 (sis. kahvitauko)
Paikka: Vantaan sanataidekoulu, Tikkurilan silkkitehdas, Tikkurilantie 44 P
Hinta: 50€
Ohjaaja: FM Soili Pohjalainen, jonka esikoisromaani ilmestyy 6/ 2016 Atena Kustannuksen julkaisemana.


TEKSTIPAJA JA KIRJOITTAJAN JATKOKURSSI
Eikö kirjoittamiselle löydy aikaa? Mistä palautetta ja vinkkejä tekstin kehittelyyn?
Tekstipajassa keskityt oman tekstisi luomiseen ja editoimiseen. Saat inspiroivia tehtäviä, ohjausta oman
ilmaisun kehittämiseen ja palautetta teksteistäsi. Kurssi mahdollistaa kirjoittamisen ylläpitämisen kiireisen arjen keskellä. Se tarjoaa tukea proosa- tai runokäsikirjoituksen kokoamiseen. Palautekeskustelujen kautta suhde omiin teksteihin syvenee ja saat käytännön työkaluja joilla kehittää omaa ilmaisuasi eteenpäin. Tehtävien kautta kynä pysyy liikkeessä ja löydät uusia näkökulmia myös vanhoihin teksteihisi. Kurssi sopii kaikille kirjoittajille sekä harrastajille että heille, jotka suuntaavat kohti oman tekstin julkaisua.

Joka toinen tapaaminen pyhitetään kirjoittamiselle. Silloin tekstipaja muuttuu avoimeksi sanahautomoksi. Voit kirjoittaa rauhassa omaa tekstiäsi ja tarvittaessa saat yksilöllistä ohjausta ja juuri sinulle räätälöityjä tehtäviä. Hautomokerroilla on avoimet ovet. Tervetuloa hakemaan silloin inspiraatiota ja tutustumaan kouluumme. Enää aika ei ole tekosyy.

Aika: Keskiviikot 26.1.2016, 2.3.2016, 23.3.2016 ja 20.4.2016, kello 18.00-21.00.
Paikka: Kurssi kokoontuu Helsingin keskustassa. Tarkka paikka ilmoitetaan osallistujille.
Hinta: 125€
Ohjaaja: FM, Kirjailija Johannes Keltto


ARVOSTELUPALVELU
Onko proosa- tai runokäsikirjoituksesi valmistumassa? Tai onko teksti jumissa? Lähetä se sanataidekoulun arvostelupalveluun ja saat palautetta tekstistäsi. Ensin käyt lyhyen keskustelun ammattiohjaajamme kanssa tekstistäsi, sen tavoitteista ja tilanteesta. Tämän jälkeen hän lukee tekstisi ja antaa kehitysideoita, osoittaa muokkaustarpeita ja keskustelee kanssasi tekstin tilasta. Tässä palvelussa on tavoitteena viedä tekstiä eteenpäin sinun, tavoitteittesi ja käsikirjoituksen ehdoilla. Tavoitteenamme on osoittaa sinulle kaikki se potentiaali, mikä tekstissä jo on.
Palvelun hinta on 1€/sivu. Minimikorvaus on 100€. Oletko kiinnostunut? Ota yhteyttä: Johannes Keltto, etunimi.sukuni(ät)sanataidekoulu.fi

KIRJAILIJAVALMENNUS
Miltä kuulostaisi juuri sinulle räätälöity luovan kirjoittamisen kurssi ja ammattilaisen antama palaute? Tarjoamme valmennusta runo-, proosa- tai draamakäsikirjoituksen kirjoittamiseen, hiomiseen ja viimeistelyyn. Tapaamisten ja etäyhteyden kautta ohjaaja on tukenasi niin huonoina kuin hyvinäkin hetkinä. Luomme yksilöllisen kurssisuunnitelman ja sinulle sopivat välitavoitteet.
Valmennusta on mahdollista saada 1.1. – 30.4.2016 välisenä aikana.
Ota yhteyttä ja kysy tarkemmin. Valmennus räätälöidään jokaiselle henkilökohtaisten tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. Kurssi on mahdollista suorittaa myös kokonaan etänä. Hinta 125€/kk.
VSTK
 
Viestit: 6
Liittynyt: 20.08.2014 8:33

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa

cron