Elävän Kirjallisuuden Festivaali (Tampere 13.2.2016) pureutu

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Elävän Kirjallisuuden Festivaali (Tampere 13.2.2016) pureutu

ViestiKirjoittaja elavakirjallisuus » 21.01.2016 17:44

TIEDOTE
21.1.2016

Vapaa julkaistavaksi


Kahdeksas Elävän Kirjallisuuden Festivaali pureutuu mustuuden ytimeen

Kahdeksas Elävän Kirjallisuuden Festivaali järjestetään Tampereella Työväenmuseo Werstaalla lauantaina 13.2.2016 klo 11–18. Festivaali on kaikille avoin ja maksuton päivätapahtuma, jonka paneelikeskusteluja, esityksiä ja työpajoja määrittää tänä vuonna yleisteema ”Musta”. Yksi keskeisistä keskusteluista käydään pahuudesta, josta puhumaan saapuvat kirjailijat Aki Ollikainen ja Tiina Raevaara sekä Jokelan koulusurmista romaania valmisteleva Alviina Alametsä.

Muut keskustelut sivuavat muun muassa suomalaisen lyriikan melankoliaa ja itsensä esittämisen tapoja sosiaalisen median näkökulmasta. Ajankohtaisia aiheita ovat myös kirjallisuuden hinnoittelu nykymarkkinoilla, omakustanteisten zine-julkaisujen uusi aalto sekä maahanmuutto. Keskustelupainotteisen ohjelman lisäksi luvassa on musiikkia ja äänitaidetta, kustantamoiden ja kirjakauppojen ohjelmanumeroita, kirjamyyntipisteitä sekä osallistavaa ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille.

Elävän Kirjallisuuden Festivaali (EKF) tuo yhteen noin 40 eri taiteenaloja edustavaa esiintyjää ja ammattilaista – tekijöitä kirjallisuuden, runouden, sarjakuvan, musiikin ja elokuvan parista sekä tutkijoita, filosofeja, kustannusalan ammattilaisia ja kulttuurivaikuttajia. Festivaali on järjestetty Tampereella vuodesta 2009 alkaen, ja se on kerännyt vuosittain keskimäärin 800 kävijää. Toteutuksesta vastaa Elävän Kirjallisuuden Yhdistys ELKI ry ja vapaaehtoisista koostuva työryhmä.

Festivaalipäivän jälkeen EKF:n virallisena iltatapahtumana toimii Telakalla järjestettävä Tiiliskivi-klubi, jossa jaetaan Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry:n kirjallisuuspalkinto Tiiliskivi.

Tarkempia kuvauksia ohjelmistosta löydätte verkkosivuiltamme: www.ekf.fi
Aikataulu ja esiintyjien henkilöesittelyt päivitetään sivuille lähempänä tapahtumaa.

Jaamme ajankohtaisia tietoja myös Facebook-sivullamme: www.facebook.com/ekftampere

Lisätietoja yhteyshenkilöiltä:

Emma Laakso
Tuotantokoordinaattori
emma.w.laakso@gmail.com
+358405256447

Susanna Koskimaa
Tiedottaja
susanna.koskimaa@gmail.com
+358505495859
elavakirjallisuus
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14.11.2008 15:08

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa

cron