Ke 17.2. Rein Raud (Viro) kirjailijavieraana Hämeenlinnassa

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Ke 17.2. Rein Raud (Viro) kirjailijavieraana Hämeenlinnassa

ViestiKirjoittaja Sini Kiuas » 10.02.2016 10:09

Ke 17.2. kirjailija Rein Raud virolaisen kirjallisuuden viikon kirjailijavieraana HML pääkirjastossa

Suomalais-virolaista kulttuuriyhteistyötä tekevä Tuglas-seura järjestää helmikuussa kolmatta kertaa virolaisen kirjallisuuden teemaviikon.
Virolaisen kirjallisuuden viikko esittelee suomalaisille lukijoille mielenkiintoista, uutta – ja suomennettua virolaista kirjallisuutta. Viikon aikana neljässätoista suomalaisessa kirjastossa järjestetään kirjallisuusilta, jossa esiintyy ajankohtainen virolainen kirjailija.

Tänä vuonna mukana ovat proosakirjailijat Rein Raud, Tiit Aleksejev ja Meelis Friedenthal, runoilija Asko Künnap, lastekirjailija Kristiina Kass, käsityökirjailija Reet Piiri sekä suomentaja Hannu Oittinen.

Hämeenlinnan pääkirjaston musiikkisalissa keskiviikkona 17. helmikuuta kello 18 esiintyy Suomessakin sekä kriitikot että lukijat hurmannut Rein Raud.

Rein Raud on virolainen kirjailija, tunnettu intellektuelli ja Helsingin yliopiston japanologian professori. Raud on palkittu romaanikirjailija, jonka suomeksikin ilmestynyt teos Rekonstruktio sai Virossa vuonna 2012 Kulttuurirahaston myöntämän parhaan kaunokirjallisen teoksen palkinnon. Hannu Oittisen suomentamana se on nyt Suomessa ehdolla Jarl Helleman -käännöspalkinnon saajaksi. Kevään kuluessa suomeksi ilmestyy Raudin seuraava romaani Täydellisen lauseen kuolema.

Tuglas-seura julkaisee Virolaisen kirjallisuuden viikkoa varten kirjallisuuslehti Helmin, joka sisältää tietoa virolaisesta kirjallisuudesta sekä aikaisemmin suomentamattomia näytteitä viikolle osallistuvien kirjailijoiden tuotannosta ja paljon lukuvinkkejä. Lehteä jaetaan kirjallisuusillassa, ja sen voi kirjallisuusviikon aikana lukea Tuglas-seuran verkkosivuilla: http://www.tuglas.fi/virolaisen-kirjallisuuden-viikkoLisätiedot virolaisen kirjallisuuden viikosta

Katariina Suurpalo
Tuglas-seura
katariina.suurpalo@tuglas.fi
0968114324

Lisätiedot Hämeenlinnan-vierailusta
Sini Kiuas
Hämeenlinnan pääkirjasto
sini.kiuas@hameenlinna.fi
Sini Kiuas
 
Viestit: 65
Liittynyt: 02.04.2007 14:58

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa

cron