Sytytysklubi 14.12. Tampereella

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Sytytysklubi 14.12. Tampereella

ViestiKirjoittaja NihilInterit » 29.11.2016 18:36

Sytytysklubi tuo Ravintola 931:n lavalle valikoiman vahvoja esiintyviä runoilijoita 14. joulukuuta 2016 klo 19:00. Paikkana Ravintola 931, Kehräsaari B, 33200 Tampere.

Lämmöstä, liekeistä ja loisteesta vastaavat Laura Laakso (Jyväskylä), Susinukke Kosola (Turku), Anja Erämaja (Helsinki) ja Janne Kortteinen (Tampere). Ilta jatkuu open mic -osuudella, johon on ilmoittautuminen paikan päällä. Klubin juontaa Aino Suonio.

Tapahtuman järjestää Runoyhdistys Nihil Interit ry:n Tampereen toimintaryhmä, ja se on osa uutta, säännölliseksi aiottua runoklubien sarjaa Tampereella. Vapaa pääsy.

ESIINTYJÄT:
Laura Laakso on Jyväskylään paluumuuttanut kirjoittaja, teatterintekijä, kirjoittamisen opettaja ja kirjoittamisen tutkija. Laakso esittää klubilla naisen ja hanurin vuoropuhelun Vesilinna Viisitoista – Haitarina, joka on hänen kunnianosoituksensa sekä synnyinkaupungilleen että keskisuomalaiselle nykyrunolle.

Anarkistilyyrikoksikin tituleerattu Susinukke Kosola (s. 1991) on turkulainen kirjoittaja, kustantaja ja sanataideohjaaja. Hänen esiintymisiään on nähty niin Turun hylättyjen talojen halkeilevilla betonilattioilla kuin Lontoon kirjallisuusfestivaaleillakin. Häneltä on ilmestynyt kaksi teosta, joista ensimmäinen, .tik. (2014), palkittiin Silja Hiidenheimon muistostipendillä ja jälkimmäinen, Avaruuskissojen leikkikalu (2016), oli Ylen Tanssiva karhu -palkintoehdokkaana ja Toisinkoinen-palkinnon finalistina. Hän on myös turkulaisen Kolera-kollektiivin perustajajäsen.

Anja Erämaja (s. 1963) on lajien välimaastossa viihtyvä runoilija, kirjailija ja taitava tulkitsija, jolta on ilmestynyt neljä runoteosta. Erämajan tuorein runokokoelma Ehkä liioittelen vähän (2016) palkittiin Ylen Tanssiva karhu -palkinnolla. Teoksen lähtökohtia ovat kuvan voima, kielen rytmi, leikkisyys ja puhumisen haasteet.

Tampereelle vastikään muuttanut Janne Kortteinen (s. 1989) tunnetaan pidäkkeettömästä ilmaisustaan ja intensiivisistä, suorastaan kuumeisista esiintymisistään. Hänen esikoisteoksensa Paljain jaloin palavassa viinimarjapensaassa (2010) on genrejaottelut liukkaasti väistävä runsaudensarvi, joka sai ilmestyttyään osakseen runsaasti huomiota, ihmetystä ja kiitosta. Teos palkittiin Silja Hiidenheimon muistostipendillä 2016.
NihilInterit
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10.09.2012 13:13

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 22 vierailijaa

cron