Runokurssi: RYTMI Helsingissä 4.-5.2.

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Runokurssi: RYTMI Helsingissä 4.-5.2.

ViestiKirjoittaja NihilInterit » 15.01.2017 12:12

Nihil Interit järjestää runokurssin rytmistä. Kurssin ohjaaja on runoudentutkija Siru Kainulainen. Aika: la-su 4.-5. 2. klo.11-17. Paikkana Nihil Interitin toimisto Helsingin Alppitalossa (os. Karjalankatu 2, 00520 Helsinki).

Lukeminen on vuorovaikutusta, jossa tunteet ja tietäminen limittyvät toisiinsa. Tekstit lähestyvät lukijoitaan ja liikuttavat, vetävät puoleensa, työntävät luotaan, lähentävät, loitontavat, tarttuvat ja hellittävät. Lukemisen tuntutilaa voi lähestyä rytmin näkökulmasta.

Rytmi havainnollistaa, miten runo toimii ja aktivoi lukemista. Miten niin vaihdan lukiessani asentoa? Miksi pää kääntyy pois kirjan sivulta? Millaisessa tahdissa käännän sivuja? Milloin pysähdyn, milloin ravaan joutuisasti? Rytmi tarttuu. Se on toimintaa, joka ulottuu tekstistä lukijaan asti.

Viikonlopun intensiivikurssilla tarkastellaan rytmiä tekstin materiaalisena muotona, tavun, sanan ja tekstikokonaisuuden rytmittymisenä, keskustellaan ja tehdään harjoituksia. Tarkoituksena on havainnollistaa, millä eri tavoin runon rytmi vaikuttaa ja merkitsee. Kurssilaisten on mahdollista myös ostaa Sirun rytmiä käsittelevä Runon tuntu -kirja kohtuuhintaan.

Ilmoittaudu viimeistään 27.1. osoitteeseen: sanni.purhonen@pp.inet.fi.

Hinnat
75€ Nihil Interitin jäsenelle, 85€ opiskelijalle, joka ei ole jäsen ja 100€ muille ei-jäsenille.
Ilmoittautuminen on sitova. Kurssi laskutetaan etukäteen. Voit samalla halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäsenetuhinnan. Jäsenmaksu on 12 €.

Ilmoittautuessasi kerro nimesi, yhteystietosi (sähköposti, puhelin, postiosoite), lyhyesti taustasi kirjoittajana ja oletko Nihil Interitin jäsen. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja:
Runoyhdistys Nihil Interit ry, puheenjohtaja Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi
http://www.nihilinterit.fi.
NihilInterit
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10.09.2012 13:13

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 31 vierailijaa

cron