Runokurssi EDITOINTI

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Runokurssi EDITOINTI

ViestiKirjoittaja NihilInterit » 25.02.2017 16:51

Nihil Interit järjestää runokurssin editoinnista. Kurssin ohjaaja on runoilija Juha Rautio. Aika: la-su 22.-23. 4. klo 11-17. Paikkana Nihil Interitin toimisto Helsingin Alppitalossa (os. Karjalankatu 2, 00520 Helsinki).

Runo on tuskin koskaan kertakirjoittamalla valmis, vaan vaatii työstämistä. Runon editointi -kurssilla tutustutaan runouden keinoihin editoinnin näkökulmasta.

Editoimisen lähtökohta on havaitseminen ja tarkka lukeminen. Jokainen kirjoittaja hyötyy lukemisen ja editoimisen tekniikoista. Editoimisen voi nähdä myös kirjoitusprosessin yhdeksi vaiheeksi. Kurssilla pohditaan, mitä tarkoittaa uudelleen kirjoittaminen ja tekstien editointi.

Kurssilla käydään läpi myös erilaisia runon keinoja sekä runousesteettikkoja. Tärkeä paino on tiedostaa kirjoittajan oman estetiikan ja toimittajan/editoijan estetiikan erot ja yhtäläisyydet. Mitkä ovat editorin vastuut ja vapaudet? Kurssi tarjoaa uusia näkökulmia ja konkreettisia työkaluja paitsi runon kirjoittajille myös kustannustoimittajille.

Kurssin hinta ja ilmoittautuminen
Nihil Interitin jäsenelle 75€, opiskelijalle, joka ei ole jäsen 85€ ja muille ei-jäsenille 100€. Ilmoittautuminen on sitova. Kurssi laskutetaan etukäteen. Voit samalla halutessasi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäsenetuhinnan. Jäsenmaksu 2017 on 12€.

Ilmoittaudu viimeistään 15.4. osoitteeseen: sanni.purhonen@pp.inet.fi Ilmoittautuessasi kerro nimesi, yhteystietosi (sähköposti, puhelin, postiosoite), lyhyesti taustasi kirjoittajana ja oletko Nihil Interitin jäsen. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoja kursseista: Nihil Interit ry puheenjohtaja Tommi Parkko, parkko@kaapeli.fi
http://www.nihilinterit.fi
NihilInterit
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10.09.2012 13:13

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 31 vierailijaa

cron