Kirjoituskutsu autismin kirjon henkilöille

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kirjoituskutsu autismin kirjon henkilöille

ViestiKirjoittaja NihilInterit » 08.04.2017 7:55

Runoyhdistys Nihil interit ja Autismisäätiö keräävät autismin kirjon henkilöiltä pienimuotoisia tekstejä, kuten runoja, aforismeja, novelleja ja anekdootteja. Tekstit kootaan kirjaan, joka julkaistaan keväällä 2018. Kirjoituskutsun teema on ”Runous ja kommunikaatio”.

Nyt koottavan kirjan tarkoituksena on tutkia runouden kielen ja autismin yhteisiä mahdollisuuksia. Fokus on autismin kirjon merkityksessä runouden kannalta positiivisena voimavarana. Tarkoituksena on antaa autismin kirjon henkilöille mahdollisuus julkaista tekstejä omista lähtökohdistaan, kannustaa lukemiseen ja kirjoittamiseen sekä edistää tasa-arvoista kommunikaatiota. Kirjan kirjoittajina on myös RUNKO-hankkeessa mukana olleita runoilijoita ja Autismisäätiön asiantuntijoita.

Kirjahanke on jatkoa Nihil Interitin ja Autismisäätiön yhteiselle RUNKO-hankkeelle, jossa vuonna 2015 toteutettiin mm. avoimia runoilijatapaamisia, runoilijavierailuja Autismisäätiön asumispalvelupisteissä sekä keskustelu- ja esiintymistilaisuus Rikhardinkadun kirjastossa osana Runokuu-festivaalia. Hanke on saanut rahoitusta Taiteen edistämiskeskukselta.

Kirjahankkeen vetäjinä toimivat runoilija Janette Hannukainen Nihil Interitistä ja asiantuntija Tuomas Leppäniemi Autismisäätiöstä.

Tekstit kirjaa varten tulee toimittaa kirjoittajan yhteystietojen kanssa sähköpostin liitetiedostona 30.9.2017 mennessä osoitteeseen: tuomas.leppaniemi(at)autismisaatio.fi. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 200 euron arvoinen lahjakortti kirjakauppaan sekä runouslehti Tuli&Savun vuosikerta (arvo 35 euroa).
NihilInterit
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10.09.2012 13:13

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 29 vierailijaa

cron