Autismikirjon henkilöiden kirjoituksia julkaistaan elokuussa

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Autismikirjon henkilöiden kirjoituksia julkaistaan elokuussa

ViestiKirjoittaja NihilInterit » 03.07.2018 10:39

Runoyhdistys Nihil Interit ry:n antologia Puhu hereille – kirjoituksia autismikirjolta nostaa ensi kertaa esiin autismikirjon henkilöiden äänen kaunokirjallisuudessa. Elokuussa ilmestyvän kirjan kustantaa Into-kustantamo. Nyt kirjan ilmestymistä voi tukea ostamalla sitä ennakkoon mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelussa ajalla 3.7.-13.8.2018.

Voiko autismikirjon henkilön tapa hahmottaa maailmaa olla kirjoittamisessa vahvuus? Onko kieli ihmisiä yhdistävä silta vai erottava aita? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan teoksessa, jossa on runoja, novelleja ja aforismeja pariltakymmeneltä autismikirjon henkilöltä. Tekstit on koottu kirjoituskeräyksellä, jonka teemana oli kommunikaatio. Kirjan ovat toimittaneet Janette Hannukainen, Tuomas Leppäniemi, Veeti Nevalainen, Sanni Purhonen ja Sanna Rämö.

Antologian taustalla on Runoyhdistys Nihil Interit ry:n ja Autismisäätiön pitkäaikainen yhteistyö. Runoutta kommunikaatioon (RUNKO) -hankkeessa tarkasteltiin mm. runouden ja autismikirjon yhteisiä mahdollisuuksia. Kirjon henkilöille on usein tyypillistä nähdä asioissa sellaisia piirteitä, joita muut eivät lainkaan havaitse. Tämä on kiinnostava lähtökohta myös runoudelle ja sanataiteelle.

Puhu hereille – kirjoituksia autismikirjolta -teoksessa on mukana tekstejä seuraavilta kirjoittajilta: K. Autio, Marko Heiskanen, Pia Hämäläinen, Juuso Juntunen, Liisa Karhunen, Lauri Katajainen, Ari Liinasaari, Hannele Maahinen, Soihtu-Varis Meura, Lassi Peltomaa, Tuulikki Pietarila, Jani Rikhard, Heini Takasuo, Tuomo Tams ja nimimerkki Osaton.

Lisäksi kirjaan ovat kirjoittaneet asiantuntija-artikkeleita yhteistyössä mukana olleet Tommi Parkko ja Sanni Purhonen (esipuhe), Veeti Nevalainen, Tiina Lehikoinen, Vesa Korhonen ja Rita Dahl

Joukkorahoituskampanjan avulla turvataan hankkeen omarahoitusosuus. Joukkorahoittajat tukevat hankkeen loppuunsaattamista ja edistävät samalla autismikirjon henkilöiden äänen esiin tuomista suomalaisessa kaunokirjallisuudessa. Ennakkotilaajat saavat kirjan heti sen ilmestyttyä. Kirjahanketta ovat taloudellisesti tukeneet myös Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto.

Kampanjan tuotot menevät suoraan kirjan painokuluihin. Kirja julkistetaan Helsingissä tiistaina 21.8. osana 25 vuotta täyttävän Runoyhdistys Nihil Interitin juhlaklubia Runokuu-festivaalilla. Kaikki lahjoittajat ovat tervetulleita klubille.

Joukkorahoituskampanja mesenaatti.messä >>> https://mesenaatti.me/campaign/?id=976#single/view

Lisätietoa ja arvostelukappaleet:
Janette Hannukainen, Runoyhdistys Nihil Interit ry, puheenjohtaja, RUNKO-hankkeen koordinaattori ja yksi kirjan toimittajista, p. 050 338 4096, janette.hannukainen@gmail.com
nihilinterit.wordpress.com
NihilInterit
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10.09.2012 13:13

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 31 vierailijaa

cron