Laajasalon opiston kirjoittajalinja Helsingissä

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Laajasalon opiston kirjoittajalinja Helsingissä

ViestiKirjoittaja Kirjoittajalinja » 05.07.2018 9:49

Hae opiskelemaan Laajasalon opiston kirjoittajalinjalle! Opettajina toimivat kirjailijat Erkka Mykkänen ja Risto Oikarinen.

KENELLE?

Kirjoittajalinja soveltuu kenelle tahansa luovasta kirjoittamisesta kiinnostuneelle täysi-ikäiselle henkilölle.

Lukuvuoden mittaisessa koulutuksessa pääset heti kiinni käytännön tekemiseen: opit kehittämään omaa kirjallista ilmaisua monipuolisesti, syvennät tietoisuutta kotimaisesta kirjallisuudesta ja sen yhteisöllisyydestä ja kehityt kirjoittajana.

Lähestymme kirjoittamista kirjoitusharjoituksin, luennoin ja keskusteluin. Saat henkilökohtaista palautetta tekstistäsi sekä opettajilta että kanssaopiskelijoilta. Vuoden mittaan kutsumme opistoon myös useita kirjailijavieraita.

Kirjoittajalinja ei edellytä aiempia opintoja, ja on yhtä lailla suunnattu esimerkiksi välivuotta viettäville, alan vaihtoa suunnitteleville kuin nuorille opintojaan aloitteleville opiskelijoille tai omaa kirjallista julkaisua valmisteleville.

MILLOIN?

Lukuvuosi sijoittuu ajalle 20.8.2018–29.5.2019. Opetusta on joka arkipäivä, yleensä klo 9.30–14.00.

MISSÄ?

Laajasalon opisto sijaitsee Helsingin Herttoniemen lähellä. Helsingin keskustasta sinne pääsee kätevästi metrolla ja bussilla puolessa tunnissa. Opisto sijaitsee mukavasti meren rannalla, onpa rannassa opiston oma rantasaunakin.

MITÄ MAKSAA?

Vuoden kirjoittajalinja maksaa 3610 euroa. Ei siis aivan ilmaista. Toisaalta: opetuksen lisäksi hinta pitää sisällään vuoden lounaat ja iltapäiväkahvit. Koulutukseen voi myös hakea opintotukea (ks. http://www.laajasalonopisto.fi/hakijalle/opintomaksut/)

ENTÄ JOS EN ASU HELSINGISSÄ?

Ulkopaikkakuntalaiset voivat hakea opistosta asuntolahuonetta, jonka vuokra on 230 euroa kuussa (ks. http://www.laajasalonopisto.fi/hakijall ... apaa-aika/)

MITÄ ODOTAMME SINULTA?

Sitä, että sitoudut vuoden koulutukseen, ja sinulla on todellinen, henkilökohtainen suhde kirjoittamiseen – suhde voi olla ristiriitainenkin. Tärkeintä on, että otat kirjoittamisen tosissasi, ja myös luet.

MUUTA?

Laajasalon opistossa on monia taiteen linjoja, kuten elokuvalinja, näyttelijäntyö, graafinen suunnittelu ja pelituotanto. Mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan opistossa tehdään linjojen välistä yhteistyötä.

MITEN HAEN?

Haku on käynnissä nyt. Täytä ensiksi sähköinen ilmoittautumislomake. Linkki ilmoittautumiseen löytyy kirjoittajalinjan nettisivuilta: http://www.laajasalonopisto.fi/koulutus ... tajalinja/

Nettisivuilta löydät ohjeet myös ennakkotehtävien kirjoittamiseen. Varsinainen hakeminen tapahtuu tekemällä ennakkotehtävät ja tulemalla ke 8.8. järjestettävään valintapäivään Laajasalon opistoon.

KEITÄ ME OPETTAJAT OLEMME?

Risto Oikarisen (s. 1978) tuotantoon kuuluu kolme runokokoelmaa ja yksi romaani. Runokokoelmalle Puupuhaltaja (Otava 2005) myönnettiin Kalevi Jäntin palkinto ja romaani Nälkämaan laulu (Otava 2016) sai Kainuun kirjallisuuspalkinnon. Risto on kokenut puhuja ja esiintyjä, ja hän on toiminut aiemmin kirjoittajalinjan tuntiopettajana. Kirjallisten töidensä ohella Risto soittaa saksofonia, ja hän muodostaa yhdessä kirjailija Jukka Viikilän kanssa freejazz-duon Kahden miehen ylivoima. Koulutukseltaan Risto on teologian maisteri.

Erkka Mykkänen (s. 1988) on kuopiolaistaustainen ja Helsingissä asuva kirjailija ja toimittaja. Erkka on julkaissut novellikokoelman ja romaanin sekä runokokoelman yhdessä Pauli Tapion kanssa. Lehtijuttuja hän on kirjoittanut mm. Helsingin Sanomiin, Ylioppilaslehteen ja Imageen. Erkka tekee myös Kirjoittamisesta-podcastia, ja hän on esiintynyt runolavoilla ja tehnyt lyhytelokuvia. Erkka valmistui filosofian maisteriksi Helsingin yliopiston kotimaisesta kirjallisuudesta kesällä 2018, ja kirjoittamista hän on opiskellut Viita-akatemiassa ja Kriittisessä korkeakoulussa.


Lisätietoja:

Risto Oikarinen (0503557524)
risto.oikarinen@laajasalonopisto.fi

Erkka Mykkänen (0443814382)
erkka.mykkanen@laajasalonopisto.fi

Laajasalon opiston numero: (09) 6219 000
Kirjoittajalinja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 10.05.2018 9:30

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa

cron