Charles Bernsteinin valikoima ja Suomen vierailu 29.9.-3.10

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Charles Bernsteinin valikoima ja Suomen vierailu 29.9.-3.10

ViestiKirjoittaja leevilehto » 19.06.2006 14:57

Runoyhdistys Nihil Interitin ja Kirja kerrallaan -kustantamon poEsia-sarjassa julkaistaan syyskuussa amerikkalaisen runoilijan ja tutkijan <b>Charles Bernsteinin</b> ensimmäinen suomenkielinen valikoima. Teoksen <i>Runouden puolustus. Esseitä ja runoja kahdelta vuosituhannelta</i> toimittaa Leevi Lehto ja se julkistetaan syyskuun lopulla Turun Kirjamessuilla. Julkistamiseen liittyen runoilija vierailee Suomessa ja pitää myös vierailuluennon Helsingin yliopistolla.

Charles Bernstein (s. 1950) on maailman nykyrunouden johtavia nimiä: vaikutusvaltaisen "Language"-runoliikkeen perustajia ja sen näkyvin edustaja, tunnettu kriittinen intellektuelli ja runouden opettaja. Hän on julkaissut kolmattakymmentä runoteosta ja useita esseevalikoimia sekä toiminut kirjallisuuden professorina Buffalon (1991-2004) ja Pennsylvanian (2004-) yliopistoissa. Hänen tuoreimmat julkaisunsa ovat <i>Shadowtime</i> (Green Integer 2005), libretto tunnetun englantilaisen säveltäjän Brian Ferneyhoughin opperaan, ja amerikkalaisen modernistin Louis Zukofskyn <i>Selected Poems</i> (Library of America 2006; toimittaja ja johdannon kirjoittaja). Aiemmin tänä vuonna Charles Bernstein nimitettiin Amerikan Taide- ja Tiedeakatemian jäseneksi.

<i>Runouden puolustus</i> sisältää Bernsteinin runoja ja esseitä koko hänen tuotantonsa ajalta, mm. paljon keskustellun pitkän runomuotoisen esseen "Artifices of Absorption" vuodelta 1991. Suomennosvalikoima on samalla puheenvuoro innovatiivisen, pluralistisen kääntämisotteen puolesta.

Teoksen julkistamistilaisuus on Turun Kirjamessuilla lauantaina 29.9. klo 13 (Kirjakahvila). Perjantaina 28.9. runoilija on lehdistön tavattavissa Turun Messukeskuksessa klo15 ja esiintyy illalla Kohina-runoklubin tilaisuudessa. Maanantaina 2.10. hän pitää vierailuluennon Helsingin Yliopistolla aiheesta "The Task of Poetics, the Fate of Innovation, and the Aesthetics of Criticism" (Yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, sali 12, klo 14-16).

Charles Bernsteinin Suomen vierailu toteutetaan yhteistyössä Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön ja Helsingin yliopiston Yleisen kirjallisuustieteen oppiaineen (Taiteidentutkimuksen laitos) kanssa.

<b>Kirja kerrallaan</b> julkaisee kiinnostavaa, ajankohtaista näytelmäkirjallisuutta sekä muuta vähälevikkistä kirjallisuutta, kuten runoja, librettoja ja kulttuuriin liittyviä julkaisuja.

<b>Nihil Interit</b> on voittoa tavoittelematon runoyhdistys, joka pyrkii luomaan kohtaamis- ja keskustelupaikkoja kaikille runon lukijoille. Yhdistys julkaisee runokirjoja ja <i>Tuli&Savu</i>-runouslehteä sekä ylläpitää tuli-savu.nihil.fi -runousportaalia.

<b>poEsia</b> on Nihil Interitin ja Kirja kerrallaan -kustantamon runoteossarja, jonka niteet ovat vapaasti saatavilla internetissä ja ostettavissa print on demand -kirjoina. Sarja ovat aiemmin ilmestyneet Jyrki Pellisen <i>Dostojevskin suomalainen sihteeri</i> (2004), Pauliina Haasjoen ja Reetta Niemelän <i>Kolmosten talo</i> (2005), Karri Kokon <i>Varjofinlandia</i>(2005) ja Janne Nummelan <i>Lyhyellä matkalla ohuesti jäätyneen meren yli</i> (2006).

<b>Lisätietoja:</b>

Leevi Lehto
040-5506262
leevilehto@yahoo.com

Charles Bernstein Home Page:
http://epc.buffalo.edu/authors/bernstein/

http://www.kirja.lasipalatsi.fi/
http://tuli-savu.nihil.fi/
leevilehto
 
Viestit: 15
Liittynyt: 18.05.2006 17:52

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 29 vierailijaa

cron