Ranya Paasonen Kertomukset kirjaksi -kurssin pääkouluttajana

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Ranya Paasonen Kertomukset kirjaksi -kurssin pääkouluttajana

ViestiKirjoittaja tmontonen » 20.06.2006 8:55

<i>Kirjailija Ranya Paasonen Kertomukset kirjaksi -kurssin pääkouluttajaksi. Uusina kirjailijavieraina aloittavat <b>Pepi Reinikainen</b> ja <b>Annika Idström</b>.</i>

Kirjailija, filosofian maisteri <b>Ranya Paasonen</b> aloittaa syksyllä 2006 Palmenian kirjoittajakoulutuksen Kertomukset kirjaksi kurssin pääkouluttajana. Hän on aiemmin toiminut kurssin vierailevana kouluttajana.

”Osallistuin itse aikoinaan luovan kirjoittamisen kurssille”, Ranya Paasonen kertoo. ”Parasta siinä oli se, että saattoi antaa omia tekstejä muiden luettaviksi ja saada palautetta. Ilman kurssia en olisi varmaan uskaltanut lähettää käsikirjoitustani kustantajalle. Kurssi on mainio tilaisuus yhdessä pohtia kirjoittamista ja kirjoittamiseen liittyviä asioita monelta kantilta. Toivoisin että ryhmän jäsenet voisivat vapaasti ja avoimesti jakaa omia kokemuksiaan ja auttaa toisiaan kehittymään kirjoittajina.”

Ranya Paasonen (vuoteen 2003 ElRamly) astui näkyvästi kirjallisuuden kentälle esikoisromaanillaan Auringon asema (2002), joka on kiehtonut lukijoita paitsi sisällöllään myös kerronnallisella omintakeisuudellaan. Romaani kertoo suomalaisen äidin ja egyptiläisen isän rakkaustarinan sekä tyttären kasvukertomuksen kulttuurien kohtauspisteessä. Auringon asema on palkittu Kalevi Jäntin palkinnolla, Runeberg palkinnolla ja Kiitos kirjasta -mitalilla sekä käännetty usealle kielelle. Se on myös dramatisoitu radiolle ja julkaistu äänikirjana.

”Puolentoista vuoden mittainen kurssi on järjestetty jo neljä kertaa ja osoittanut toimivuutensa”, sanoo Kertomukset kirjaksi kurssin käsikirjoittaja ja tähänastinen pääkouluttaja kirjailija <b>Timo Montonen</b>. ”On luontevaa vahvistaa naisnäkökulmaa opetuksessa, koska suurin osa kurssin opiskelijoista on naisia. Ranya on entinen oppilaani, joten näen tässä myös sukupolvien välistä jatkumoa.”

Kertomukset kirjaksi kurssi perehdyttää oppimateriaalin, harjoitustehtävien ja opetuskeskustelujen avulla kertovan tekstin kirjoittamiseen ja oman kirjan luomisprosessiin. Tavoitteena on kirjoittaa ja julkaista joko jo kurssin aikana tai sen jälkeen romaani, novellikokoelma, muistelmat tai jokin muu kertovaa proosaa edustava teos. Kurssi sopii myös keskeneräisten ja julkaisemattomien käsikirjoitusten viimeistelyyn. Keväällä 2006 julkaistiin kaksi kurssilla kirjoitettua kirjaa. Useita käsikirjoituksia on kustantajilla luettavana.

Kurssi järjestetään kokonaisuudessaan verkko-opintoina, joten siihen voi osallistua asuinpaikasta riippumatta, kunhan käytössä on Internet-yhteys ja tekstinkäsittelyohjelma.

Kurssin uusina vierailevina kouluttajina aloittavat kirjailija ja psykoterapeutti <b>Pepi Reinikainen</b> ja kirjailija </b>Annika Idström</b>. Muina vierailevina kouluttajina jatkavat kirjallisuudentutkija <b>Kai Mikkonen</b>, kirjailija <b>Anita Konkka</b> ja kirjailija <b>Petteri Paksuniemi</b>.

Kertomukset kirjaksi -kurssin verkkoesite:
http://www.palmenia.helsinki.fi/koulutu ... sp?id=2271

Palmenian kirjoittajakoulutuksessa voi opiskella verkko-opintoina syksyllä 2006 kirjan kirjoittamisen lisäksi asiakirjoittamista, verkkokirjoittamista ja luovaa kirjoittamista. Kirjoita luovasti -kurssin pääkouluttajana on kirjailija <b>Mari Mörö</b> ja vierailevana asiantuntijana kirjoittamisen ja kirjallisuuden opettaja <b>Risto Niemi-Pynttäri</b>.

Palmenian kirjoittajakoulutuksen verkkoesite:
http://www.palmenia.helsinki.fi/koulutu ... sp?id=2044

Lisätietoja:
Suunnittelija Timo Montonen
Helsingin yliopisto, Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
(09) 191 54044
timo.montonen@helsinki.fi
http://www.helsinki.fi/palmenia/
tmontonen
 
Viestit: 11
Liittynyt: 20.06.2006 8:31

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 30 vierailijaa

cron