Runokuu nousee Helsingin ylle elokuussa

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Runokuu nousee Helsingin ylle elokuussa

ViestiKirjoittaja Anu Laitila » 20.06.2006 13:41

<b>RUNOKUU 18.8.-27.8.2006</b>


<b>Toista kertaa järjestettävä Runokuu tarjoilee runsain käsin runoutta erilaisille yleisöille elokuun lopussa Helsingissä. Yhteensä parikymmentä tapahtumaa käsittävän Runokuun aikana vietetään Runomarkkinoita Lasipalatsinaukiolla 26.8. sekä käsitellään perinteen merkitystä runoudessa poetiikkakonferenssissa. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa kirkko- ja keskustelutilaisuuksia, runoja liikennevälineissä sekä ohjelmaa lapsille ja nuorille.</b>


Runokuu käynnistyy 18.8. Taidehallin klubilla avaustilaisuudella Kuutamourakka, jossa esiintyy suomalaisen runouden modernisti <b>Mirkka Rekola</b> sekä runoyhtye <b>Varna</b>, joka esittää akustista musiikkia mm. Pentti Saarikosken ja Edith Södergranin teksteihin.

Ensimmäisen viikonlopun aikana keskustellaan kulttuurisesta luonnosta Forum Boxissa sekä nähdään Helsingin seurakuntayhtymän toteuttama runo-, musiikki- ja tanssiteos <i>Sitä sanotaan armoksi</i>. Maanantai-iltana 21.8. voi puolestaan kuunnella runoja Rautatientorin asematunnelin Runopysäkillä tai osallistua runolliselle luontokävelylle Puotilassa.

Helsingin Poetiikkakonferenssissa 22.8. Vanhalla ylioppilastalolla kuullaan analyyttistä pohdintaa muun muassa perinteen merkityksestä ja määräytymisestä runoudessa. Suomalaisten runoilijoiden ja runoudentutkijoiden lisäksi aiheesta ovat puhumassa mm. <b>Jesper Olsson</b> Ruotsista sekä <b>Rachel Blau Du Plessis</b> ja <b>Anselm Hollo</b> USA:sta. Iltaa voi jatkaa runouden parissa Juhlaviikkojen Huvila-teltassa: Elävien runoilijoiden illan kansainväliset esiintyjät ovat irlantilainen <b>Michael Longley</b> ja katalaaniksi kirjoittava, espanjalainen <b>Anna Aguilar-Amat</b>.

Taiteiden yönä 24.8. on tarjolla <i>Runotusina</i> Rikhardinkadun kirjastossa, sanataideohjelmaa lapsille Vuotalossa sekä runokaraokea Kulttuuritehdas Korjaamolla. Lauantaina 26.8. on omistettu kokonainen päivä runoudelle Lasipalatsinaukiolla. <b>Tarleena Sammalkorven</b> johdolla päivän aikana kuullaan runoja noin neljältäkymmeneltä runoilijalta.

Kymmenen päivää kestävä Runokuu toteutetaan Helsingin kaupunginkirjaston, Nuoren Voiman Liiton sekä Runoyhdistys Nihil Interitin aloitteesta, ja se on osa Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaa. Mukana on kaikkiaan yli kaksikymmentä järjestäjätahoa.

Runokuu järjestetään 18.-27.8., ja sen tapahtumiin on <b>vapaa pääsy</b>.
Elävien runoilijoiden ilta Huvila-teltassa ti 22.8. klo 19.00, liput 12 € Lippupisteestä.

Runokuun koko ohjelmasta netissä: www.helsinginjuhlaviikot.fi


Lisätietoja:

Nuoren Voiman Liitto, toiminnanjohtaja Anu Laitila, p. 09-622 2519, 040 564 7194, anu.laitila@nuorenvoimanliitto.fi

Helsingin juhlaviikot, tiedottaja Marja Istala Kumpunen, p. 09-6126 5132, 050 555 3551, istala@helsinkifestival.fi

Helsingin kaupunginkirjasto, Sinikka Koskinen, p. 050 340 3621, sinikka.m.koskinen@hel.fi
Anu Laitila
 
Viestit: 52
Liittynyt: 20.03.2006 12:25

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa

cron