Keskustelusta kritiikkeihin

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Keskustelusta kritiikkeihin

ViestiKirjoittaja Karo Hämäläinen » 18.12.2008 15:00

Kun kirjallisuuskritiikin verkkolehti Kiiltomato.net perustettiin vuosituhannen vaihteessa, netissä ei juuri ollut kirjallisuuteen keskittyneitä foorumeita. Kiiltomadon keskustelupalstan alkuperäistarkoitus oli toimia julkaistujen kritiikkien palaute- ja keskustelukanavana, mutta keskustelu laajeni käsittelemään monia kirjallisuutta sivuavia ilmiöitä.

Vajaan kymmenen vuoden aikana netin kirjallisuussivustojen ja ennen muuta -blogien määrä on lisääntynyt valtavasti. Kiiltomadon keskustelupalstaa ei enää tarvita kirjallisuusihmisten kohtaamispaikaksi, vaan Kiiltomato voi keskittyä entistä enemmän päätehtäväänsä, enemmän huomiota ansaitsevien kirjojen arvosteluun.

Keskustelupalstan sulkeutuessa tarpeelliseksi ja suosituksi osoittautunut ilmoitustaulu saa lisää tilaa Kiiltomadon etusivulla. Ilmoitustaulun käyttö on kasvanut ilahduttavasti, ja siitä on tullut merkittävä tietolähde kirjallisista menovinkeistä, kirjoituskoulutuksesta ja kirjoituskilpailuista kiinnostuneille. Toivottavasti ilmoitustaulun korostaminen tekee siitä entistä kiinnostavamman.

Kritiikkejä koskevat huomiot ja palautteet, joita varten keskustelupalsta perustettiin, on käytännössä tähänkin asti lähetetty ensisijaisesti joko kritiikin kirjoittajalle tai toimitukselle. Nämä palautekanavat toimivat entiseen tapaan. Arvostelun kirjoittaneen kriitikon sähköpostiosoite on kritiikin lopussa.

Keskustelupalstan lakkauttamiseen on luonnollisesti vaikuttanut myös se, että jotkut keskustelijat ovat käyttäneet heille tarjottua mahdollisuutta väärin. Kiiltomato ei halua aiheuttaa kenellekään mielipahaa.

Hyvää, elämyksellistä joulunaikaa!

Kiiltomadon toimitus
Karo Hämäläinen
Site Admin
 
Viestit: 159
Liittynyt: 28.11.2006 15:32

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa

cron