Kirjakantti Kuopiossa 30.8.– 3.9.2006

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kirjakantti Kuopiossa 30.8.– 3.9.2006

ViestiKirjoittaja Seija Haapakumpu » 02.08.2006 13:09

<b>Kirjakantti Kuopiossa 30.8.– 3.9.2006
ks. http://www.kipinafestivaali.fi
Kirjakantti-kirjallisuustapahtuman äänirunousseminaariin liittyy myös kurssi!</b>


<b>ÄÄNIRUNOUDEN SEMINAARI
klo 13–16 Kuopion kaupunginkirjasto,
kokoussali (1 krs.)</b>

Äänirunouden seminaari tuo Kuopioon kansainvälisesti tunnetun kanadalaisen runoilijan <b>Christian Bökin</b> ja suomalaiset äänirunouden asiantuntijat, tutkija <b>Sakari Katajamäen</b> ja runoilijat <b>Leevi Lehdon</b> ja <b>Teemu Mannisen</b>. Iltapäivän aikana pohditaan ihmisäänen mahdollisuuksia ja merkitystä runoudelle ja kuullaan runoilijoiden ”suun soittoa”. Tapahtuma on jatkoa vuonna 2005 pidetylle ensimmäiselle Äänirunouden seminaarille.

<b>Christian Bök</b> on kanadalainen runoilija, jonka tunnetuin teos on Kanadan arvostetuimpiin kuuluvan Griffin-runopalkinnon saanut ja myyntimenestykseksi muodostunut <i>Eunoia</i>. Bök tunnetaan erityisesti ääni ja ns. käsitteellisen runouden kehittäjänä. Bökin muita teoksia ovat <i>Crystallography</i> (1994) ja <i>Pataphysics: The Poetics of an Imaginary Science</i> (2002). Hän opettaa kirjallisuutta Calgaryn yliopistossa.

Fil. lis. <b>Sakari Katajamäki</b> on erikoistutkija <i>Suomalaisen kirjallisuuden klassikoiden kriittiset editiot</i> -hankkeessa (SKS:ssa). Hänen tutkimusaloihinsa kuuluvat runous ja runouden teoria. Hän on tutkinut mm. <b>Lauri Viidan</b> runoutta ja tekee parhaillaan väitöskirjaa Viidan <i>Kukunorista</i> (1949). Hän on myös kirjan <i>Runosta runoon. Suomalaisen runon yhteyksiä länsimaiseen kirjallisuuteen antiikista nykyaikaan</i> toinen toimittaja.

FM <b>Teemu Manninen</b> on runoilija ja <i>Tuli&Savu</i> -runouslehden päätoimittaja, joka valmistelee lisensiaattityötä Englannin 1800-luvun romantiikan runoudesta. Hänen esikoiskokoelmansa <i>Turistina täällä</i> ilmestyi pari vuotta sitten. Teemu Manninen vetää myös <i>Linnunlaulupuu</i>-äänirunoyhtyettä.

<b>Leevi Lehto</b> on runoilija ja suomentaja, joka on julkaissut kuusi runokokoelmaa, romaanin <i>Janajevin unet</i> (1992) ja kokeellisen proosateoksen <i>Päivä</i> (2004). Hänen suomennoksensa, yhteensä n. 40 teosta, ulottuvat filosofiasta ja sosiologiasta romaaneihin, dekkareihin ja runouteen (<b>John Ashberyn</b> <i>Vuokaavio</i>, 1994). Hän valmistelee parhaillaan uutta suomennosta <b>James Joycen</b> <i>Ulysses</i>-romaanista sekä <b>Charles Bernsteinin</b> ja <b>John Keatsin</b> suomennosvalikoimia. Lehdon ensimmäinen englanninkielinen runoteos <i>Lake Onega and Other Poems</i> ilmestyy marraskuussa 2006 (Salt Publishing).


<b>Uuden runouden kurssi 2 op/ 1 ov</b>

Kurssi tarjoaa katsauksen runouden uusiin ilmiöihin Suomessa ja maailmalla, painottuen ns. auditiiviseen käänteeseen ja visuaalisen runouden uuteen aaltoon. Kurssiin kuuluu osallistuminen äänirunouden seminaariin (2.9. klo 13–16), jossa kurssin opettajien lisäksi alustaa runoilija <b>Christian Bök</b> Kanadasta.

<b>Aika:</b> 1.–2.9. pe klo 16.00–19.00, la klo 10.00–16.00 (11 t).

<b>Opettajat:</b> FM, runoilija, päätoimittaja <b>Teemu Manninen</b>, VTM, runoilija <b>Leevi Lehto</b> ja fil.lis. <b>Sakari Katajamäki</b>.

<b>Suoritustapa:</b> Lähiopetukseen osallistuminen ja tehtäviä

<b>Ennakkotehtävät:</b> Kirjoittamisen perusopintojen oppaassa s. 46, palautetaan kesäyliopiston kansliaan 23.8. mennessä

<b>Maksut:</b> 60 e (lisäksi Jyväskylän yliopiston palvelumaksu 30 euroa/ opintojakso, ellei opiskelija ole Kirjoittamisen perusopintokokonaisuuden opiskelija)

<b>Ilmoittautumiset:</b> 10.7.–18.8. Kuopion kesäyliopiston Internet-sivuilla http://www.uku.fi/kesayliopisto

Terveisin Ritva Kolehmainen
r.kolehmainen@dnainternet.net
Seija Haapakumpu
Site Admin
 
Viestit: 7
Liittynyt: 16.03.2006 14:54

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa

cron