Vaaskivi-plaketti Kiiltomadolle

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Vaaskivi-plaketti Kiiltomadolle

ViestiKirjoittaja Karo Hämäläinen » 13.02.2010 17:23

www.kiiltomato.net

Lukukeskus – Läscentrum
TIEDOTE 13.2.2010


Vaaskivi-plaketti Kiiltomadolle


Kirjallisuuskritiikin verkkolehti Kiiltomato.net–Lysmasken on saanut joka neljäs vuosi jaettavan Vaaskivi-plaketin. Vaaskivi-plaketiksi kutsuttu kriitikkopalkinto on jaettu vuodesta 1962 lähtien kirjallisuuden tai teatterin piirissä tehdystä merkittävästä työstä.

”Kymmenen vuotta sitten sivusto syntyi lähinnä päivälehtien kritiikkiannin rinnakkaistuotteeksi. Tällä hetkellä näyttää siltä, että esimerkiksi korkeatasoinenkaan kotimainen lyriikka ei tule huomatuksi juuri missään muualla kuin Kiiltomadossa”, palkintolautakunta toteaa perusteluissaan.

Lautakunta pitää todennäköisenä, että tulevaisuudessa kirjallisuuskritiikki julkaistaan lisääntyvästi verkossa, ja haluaa siksi päätöksellään ”huomioida edelläkävijän vankan kulttuuritahdon ja antaa sille ansaitun tunnustuksen”.

”Vaaskivi-plaketti on suuri tunnustus kaikille lähes kolmellesadalle avustajalle, jotka ovat kirjoittaneet kritiikkejä Kiiltomatoon. Kiiltomato pyrkii jatkossakin tuomaan esiin laatukirjallisuutta ja samalla antamaan kriitikoille foorumin kirjoittaa näkemyksistään perehtyneesti, analyyttisesti ja luovasti”, Kiiltomadon päätoimittaja Karo Hämäläinen sanoo.

<i>Vaaskivi-plaketiksi kutsuttu kriitikkopalkinto on perustettu Tampereen yliopistossa, ja se on saanut nimensä kirjailijakriitikko Tatu Vaaskiven (1912–1942) mukaan. Essi Renvallin suunnittelema plaketti ja siihen liittyvä rahapalkinto on säännönmukaisesti jaettu neljän vuoden välein.</i>

<i>Palkintoraatiin ovat kuuluneet puheenjohtajana professori Juhani Niemi (Tampereen yliopiston taideaineiden laitos) ja jäseninä kriitikko Kirsti Holmberg (Suomen Arvostelijain Liitto), kirjailija Saara Kesävuori (Suomen Näytelmäkirjailijaliitto), kirjailija Terhi Rannela (Pirkkalaiskirjailijat), opiskelija Sara Seppänen (Teema) ja kirjailija Jyrki Vainonen (Suomen Kirjailijaliitto). Lautakunnan sihteerinä on toiminut filosofian maisteri Maria Laakso.</i>

<i>Kiiltomato.net–Lysmasken on vuonna 2000 perustettu kirjallisuuskritiikin verkkolehti. Kiiltomato etsii hehkuunsa kirjoja, jotka ansaitsevat lisää huomiota. Kiiltomatoa kustantaa Lukukeskus–Läscentrum.</i>

Lisätietoja:
Kiiltomadon päätoimittaja Karo Hämäläinen, karo.hamalainen[ät]gmail.com, 050 - 362 6282
Palkintolautakunnan puheenjohtaja, professori Juhani Niemi, juhani.niemi[ät]uta.fi
Karo Hämäläinen
Site Admin
 
Viestit: 159
Liittynyt: 28.11.2006 15:32

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa

cron