Kiiltomadon uusi pääkirjoitus: Kulttuurin aidat

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kiiltomadon uusi pääkirjoitus: Kulttuurin aidat

ViestiKirjoittaja kiiltomato » 23.08.2006 13:03

TIEDOTE 23.8.2006

<b>Kiiltomadon uusi pääkirjoitus</b>
http://www.kiiltomato.net/
Ledaren utgivs även i Lysmasken-sidorna

Tiedustelut: Anni Viitasaari, (09) 7746 1155, 050-433 0750, lukukeskus@lukukeskus.fi


<b>KULTTUURIN AIDAT JA AIDAN SEIPÄÄT</b>
Irja Rane ei kumarra pääkaupunkiseutua kulttuurin kehtona

Kiiltomadon uudessa pääkirjoituksessa kirjailija <b>Irja Rane</b> tuo kulttuuriterveisiä pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Rane puhuu periferian ja keskustan jaottelusta ja tekee huomion, että <i>”tuskin mikään muu kenttä on niin lokeroitu, aidattu, arvosteltu ja paikalleen asetettu kuin taide. Sen jaottelu muistuttaa vanhaa brittiläistä yhteiskuntaa”</i>.

Irja Rane kaipaa vuorovaikutusta ja poikkitaiteellista keskustelua suomalaisen kulttuurin kentälle, niin maalle kuin kaupunkiin. <i>”Moniko taiteen harjoittaja todellisuudessa seurustelee ja vaihtaa mielipiteitä monitaiteisesti tai hyvin eri ammatti-ihmisten kanssa?”</i> , hän kysyy.

<i>”Keskusta imee, periferia on pimee”</i>, Rane rallattaa yleisiä uskomuksia, joiden mukaan Toijalan takana tai edes kehäkolmosen ulkopuolella ei ole mitään. Pääkaupunkikeskeisyys joutuu kyseenalaiseksi ja Rane toruu massojen kulttuuria, joukkoja ja keskustojen pieniä piirejä. Hän kirjoittaa ”ihmisten kulttuurista” vastapainona rahan säätelemälle kulttuurille ja kertoo kokemuksistaan läänintaiteilijana matkatessaan maan halki sanan, kielen ja taiteen asialla. Rane uskoo ihmislähtöisyyteen ja talkoovoimaan taiteen ja kulttuurin hengissä pitämiseksi. Pieni on kaunista.
kiiltomato
Site Admin
 
Viestit: 104
Liittynyt: 21.12.2005 9:59

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 29 vierailijaa

cron