EI kirjallisuudessa ja toisissa taiteissa 22. – 24.9.

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

EI kirjallisuudessa ja toisissa taiteissa 22. – 24.9.

ViestiKirjoittaja Mari Niiranen » 11.09.2006 15:28

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, Joensuun yliopisto ja Joensuun kaupunki järjestävät seitsemännen valtakunnallisen kirjallisuustapahtuman 22. – 24.9. Tapahtuman teemana on ”EI kirjallisuudessa ja toisissa taiteissa” ja paikkana Joensuun yliopisto ja konservatorio.

Tapahtuma alkaa 22.9. Joensuun yliopistolla pidettävällä seminaarilla, jossa EI-teemaa valotetaan eri tieteenalojen näkökulmasta. Seminaarissa pohditaan normaalitiedettä, normaalitaidetta ja niiden haastajia, kirjallisuuden ja kirjallisen keskustelun rintamia sekä käskyjä, kieltoja ja niiden ilmaisemista. Alustajina toimivat Yrjö Sepänmaa, Pirkkoliisa Ahponen, Jukka Korpela, Hannu Räty, Risto Turunen, Raisa Simola, Pauliina Kainulainen, Seppo Knuuttila, Ilkka Savijärvi ja Harri Veivo.

Lauantain ja sunnuntain seminaarit Joensuun konservatoriolla keskittyvät kirjallisuuteen ja taiteeseen. Kaari Utrio ja Matti Mäkelä virittävät keskustelua epäkirjallisuudesta ja sopimattomista aiheista. Sofi Oksanen ja Marja-Leena Mikkola tarkastelevat julkista protestia. Julkisuuden kieltoa pohtii runoilija J.K. Ihalainen. Taiteen rajoista teatterissa ja elokuvassa alustavat dramaturgi Pauliina Hulkko ja professori Peter von Bagh.

Viikonloppuun liittyy myös muuta ohjelmaa. Perjantaina klo 18.30 Sofi Oksanen kertoo kirjailijantyöstään ja tuotannostaan Joensuun kaupunginkirjastossa. Esitystä voi seurata laajakankaalta Lieksan kaupunginkirjastossa. Lauantaina klo 22 Joensuun Teatteriravintolassa soivat Protestijamit, joissa Kulttuuriyhdistys Vääräpyörä esittää protesti- ja taistolaislauluja. Sunnuntaina klo 12 konservatoriolla kuullaan näyttelijä Jussi Lehtosen monologi ”Rakkaus ei ole ajan narri”, joka perustuu Shakespearen sonetteihin.

Tilaisuuksiin, lukuunottamatta Protestijameja, on yleisöllä vapaa pääsy.

Tapahtuman järjestävät Pohjois-Karjalan taidetoimikunta, Joensuun yliopisto ja Joensuun kaupunki.

Tiedustelut: Kirjallisuuden läänintaiteilija Hanna Kirjavainen, 040 840 3504, hanna.kirjavainen@islh.intermin.fi

Lisätietoa internetistä: www.pktaidetoimikunta.net
Mari Niiranen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 11.09.2006 15:07

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 30 vierailijaa

cron