Runoilijat ja säveltäjät kohtaavat

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Runoilijat ja säveltäjät kohtaavat

ViestiKirjoittaja Anja Salokannel » 29.09.2006 19:28

UUTTA AIKAA ETSIMÄSSÄ – KONSERTTI JA SEMINAARI 5.- 6.10.2006
SUOMALAISEN LAULUMUSIIKIN AKATEMIA TULENKANTAJIEN JÄLJILLÄ

”Nuoren runoilijan tulee uskaltaa ja rohjeta. Hänen tulee olla intohimoinen ja hurja ja taistelunhaluinen”, kirjoitti tulenkantajien johtohahmo ja koko oman sukupolvensa keulakuva Olavi Paavolainen. Tulenkantajien tunnussanoja olivat nykyaika ja eurooppalaisuus.

Mikä on uutta tänään? Onko tämän ajan nuorilla taiteentekijöillä yhteisiä päämääriä, yhteisiä ihanteita? Millä tavalla runous ja musiikki heijastavat nopeasti muuttuvaa elämänympäristöä? Tulenkantajien unelmien paikka oli Pariisi – minne halajavat EU-Suomen taiteilijat?

Suomalaisen laulumusiikin akatemia ry:n järjestämässä seminaarissa perjantaina 6.10. klo 10 -15.45 Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasalissa, Hallituskatu 1, kohtaavat nuoren polven kirjailijat ja musiikintekijät. Perspektiiviä nykytilanteen kartoittamiselle antavat kirjallisuudentutkijoiden tulenkantajien aikaa kuvaavat esitelmät. Fil.tri Pertti Lassila kertoo 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten kirjallisista lähtökohdista ja fil.tri Vesa Haapala tarkastelee aikakauden uutta runoutta. Musiikkitieteen professori Matti Vainio kuvaa suomalaisen musiikin modernismia suhteessa tulenkantajiin. Teatteri- ja oopperaseurue Kapsäkki esittää laulumusiikkia.

Lounastauon jälkeen klo 13 alkaen puheenvuoron saavat taiteilija M.A. Numminen, säveltäjät Pasi Lyytikäinen ja Lotta Wennäkoski sekä runoilija Eino Santanen. Nummisen teemana on "Miten syntyy vastakulttuuri", Lyytikäinen kertoo Saila Susiluodon runojen säveltämisestä ja Santanen ja Wennäkoski puhuvat taiteiden välisistä yhteistyöprojekteista ja siitä miten ja missä taideteos nykyään kohtaa yleisön. Seminaari päättyy paneelikeskusteluun, jota johtaa säveltäjä Ilkka Kuusisto.

Seminaaria edeltää konsertti ”Paljain jaloin” torstaina 5.10. klo 19.30 Sibelius-Akatemian kamarimusiikkisalissa, P. Rautatiekatu 9. Konsertissa kuullaan laulumusiikkia ja manifesteja tulenkantajien hengessä. Konsertissa esiintyvät Taite r.y:n taiteilijat Jaakko Kortekangas, Riikka Rantanen, Ilkka Paananen, Kirsi Ylijoki ja Riikka Pelo.

Molempiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!


Seminaari järjestetään yhteistyössä Helsingin yliopiston suomen kielen ja kotimaisen kirjallisuuden laitoksen, Nuoren Voiman Liiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa.

Suomalaisen laulumusiikin akatemia r.y. edistää suomalaisen luovan ja esittävän laulutaiteen tutkimusta, harrastamista ja esittämistä. Yhdistys toimii siltana eri korkeakoulujen ja taidelaitosten välillä. Suomalaisen laulumusiikin akatemian toiminnan on mahdollistanut Suomen Kulttuurirahaston tuki.
Lisätiedot:
Marja-Leena Pétas, p. 050 501 4026, info@artsong.fi, www.artsong.fi
Anja Salokannel
 
Viestit: 2
Liittynyt: 29.09.2006 13:35

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 35 vierailijaa

cron