Tutkijaliiton Polemos-kirjasarja Helsingin kirjamessuilla

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Tutkijaliiton Polemos-kirjasarja Helsingin kirjamessuilla

ViestiKirjoittaja markkulehtinen » 17.10.2006 13:28

Pe 27.10.06 Franco 'Bifo' Berardi, klo 13.30 Takauma-lava.
Kohti kognitiivisen työn itseorganisaatiota

Mediat muodostavat monimutkaisen koneiston, joka muokkaa tapaamme aistia todellisuutta. Ja vielä enemmän: medioiden yhä kiihtyvä semioottinen virta tainnuttaa psykologisen organismin vieden siltä merkityksellisen tiedon tuottamiseen tarvittavan ajan. Seurauksena on eräänlainen hermoromahdus, joka tekee ihmisistä kyynisiä ja passiivisia olentoja, ilman huomiota tehtyjen päätösten armottomia toimeenpanijoita. Semiokapitalismille tämä on funktionaalista, sillä se synnyttää prekaareihin työsuhteisiin sopeutuvaa työvoimaa, joka on aina valmista vastaamaan kännykän hälytysääneen. Kognitariaatin vapautuksen ehdot löytyvät kuitenkin samoista tekno-ruumiillisista kytkennöistä, jotka muodostavat riiston koneiston. Media-aktivismi on soittanut alkusävelet semiokapitalismin kääntämiseksi semiokapinaksi. Italialainen mediafilosofi Franco ”Bi-fo” Berardi keskustelee uudesta kirjastaan Tietotyö ja prekaari mielentila (Polemos-sarja).


Pe 27.10.06 Jussi Vähämäki, Mikko Jakonen, Akseli Virtanen, klo 17.30 Takauma-lava.
Prekariaatin manifesti

Mitä on "uusi työ"? Miten toimii ja mihin kaatuu "aivojen välinen yhteistyö"? Miten "paskaduuni" liittyy "tietotalouteen"? Jussi Vähämäki, Mikko Jakonen ja Akseli Virtanen keskustelevat Uuden työn sanakirjasta (Polemos-sarja).

Lisätietoja: www.tutkijaliitto.fi; www.m2hz.net/uusityo
markkulehtinen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 31.08.2006 10:50

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 44 vierailijaa

cron