Verkko- ja kaupunkimedia keskustelu TO 26.10.06 klo 19-22

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Verkko- ja kaupunkimedia keskustelu TO 26.10.06 klo 19-22

ViestiKirjoittaja markkulehtinen » 17.10.2006 15:01

Tutkijaliitto järjestää yhteistyössä m2hz-televisiohankkeen kanssa
Yhteistyön organisaatio I: verkko- ja kaupunkimedia
Keskustelutilaisuus TORSTAINA 26.10.2006 klo19-22, Harjun nuorisotalo, Aleksis Kivenkatu 1

Autonomisen verkko- ja kaupunkimedian tuotantoa käsittelevä tilaisuus avaa keskustelusarjan yhteistoiminnallisen organisaation malleista, strategioista ja taktiikoista. Miksi ja miten omaehtoista mediatuotantoa ja yhteistoimintaa tulisi organisoida? Miten riskejä (mahdollisuuksia) voidaan jakaa ja ottaa yhdessä? Mitkä ovat siihen soveltuvat työvälineet ja tuotantokäytännöt? Mitä voimme oppia jo toteutetuista hankkeista? Keskustelun vieraina media-aktivismin, kaupunkitelevision ja verkkomedian kansainvälisiin pioneereihin kuuluvat Franco ’Bifo’ Berardi (Radio Alice, A/Traverso, Telestreet, Orfeo TV, Rekombinant) ja Adam Hyde (Streamingsuitcase, Flossmanuals, Radioqualia).

Adam Hyde on taiteilija, ohjelmistokehittäjä ja verkkomedian kansainvälisiä guruja. Hän on toiminut Amsterdamin yhteisöllisen xs4all-verkkopalveluntarjoajan ohjelmistokehityksen päällikkönä, konsultoinut streaming media-ratkaisuja taideorganisaatioille (mm. Whitney museum, Tate Modern, V2) sekä vastasi Trans-siperian junassa kulkeneen Capturing the moving mind-konferenssin mobiilidokumentaatiosta. Adamin omaehtoisen av-tuotannon avoimia ohjelmistojen käyttöä hän on edistänyt lukuisissa workshopeissa ja julkaisemalla niihin liittyviä manuaaleja. http://www.kiasma.fi/transsiberia; http://www.streamingsuitcase.com; http://www.flossmanuals.net; http://www.radioqualia.net

Franco ”Bifo” Berardi on Bolognan vapaiden radioiden liikkeen (Radio Alice) keulakuva ja ”Bolognan liikkeeksi” kutsutun radikaalin ja luovan liikkeen keskuksena toimineen A/Traverso lehden perustaja. Berardi on tunnettu nimellä Bifo aina siitä lähtien kun hän alkoi signeerata koulussa näin abstrakteja maalauksiaan Vuonna 1976 Bolognassa Radio Alicesta saatujen kokemusten lisäksi informaatio- ja kommunikaatioteknologioiden suhteet yhteiskunnallisiin liikkeisiin muodostivat keskeisen näkökulman Bifon ajattelulle ja toiminnalle. Vuonna 1977 hän joutui pakenemaan Bolognasta, jossa poliisi piiritti Radio Alicea. Bifo saapui Pariisiin, jossa hän tutustui Gilles Deleuzeen, Félix Guattariin ja Michel Foucault'hon ja julkaisi teoksen Enfin le ciel est tombé sur la terre (”Viimeinkin taivas on tippunut maan päälle”). Bifon muita teoksia ovat mm. Guattarin poliittista ajattelua käsittelevä kirja Felix (2001); ”niin sanotuissa ammateissa” työskentelevää kognitariaattia eli tietotyöläisen ja proletariaatin yhteensulautumaa käsittelevä La fabbrica dell'infelicità: new economy e movimento del cognitariato (”Onnettomuuden tehdas: uusi talous ja kognitariaatin liike”, 2001); lähes kaikkialle Italiaan suurten medioiden diktatuuria vastaan levinnyttä kommunikaatioverkostoa käsittelevä Telestreet - Macchina immaginativa non omologata (”Telestreet - Yhteensopimaton mielikuvituskone”, 2003), Il sapiente, il mercante, il guerriero (”Soturi, kauppias, viisas”, 2004), Skizomedia. Trent'anni di mediattivismo (“Skitsomedia. Kolmekymmentä vuotta media-aktivismia”, 2005) sekä Tutkijaliiton Polemos-sarjassa juuri ilmestynyt Tietotyö ja prekaari mielentila, joka luotaa tietokapitalismin ja psyykkisten rakenteiden muodonmuutosten kivuliasta yhteyttä. Bifo esiintyy Helsingin kirjamessuilla Pe 27.10.06 klo 13:30, Takauma-lava. (http://www.radioalice.org; www.rekombinant.org)

Lisätietoja: www.tutkijaliitto.fi, http://megafoni.kulma.net; www.m2hz.net; minna.tarkka(at)m-cult.org; akseli.virtanen(at)hse.fi
markkulehtinen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 31.08.2006 10:50

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 28 vierailijaa

cron