Onnimanni-palkinto 2006 Vinskille

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Onnimanni-palkinto 2006 Vinskille

ViestiKirjoittaja Lukukeskus » 18.10.2006 10:35

Lukukeskus - Läscentrum
TIEDOTE 18.10.2006

<b>Onnimanni-palkinto 2006 Vinskille</b>

<b>Suomen Nuorisokirjallisuuden Instituutin</b> jakama <b>Onnimanni-palkinto</b> myönnetään lasten- ja nuortenkirjallisuutta tai sen asemaa ja merkitystä edistävästä teosta tai toiminnasta. Palkintolautakunta päätti yksimielisesti myöntää vuoden 2006 Onnimanni-palkinnon <b>Lukukeskuksen</b> julkaisemalle <b>Vinski</b>-lehdelle. <b>Aapelin</b> suosituista nuortenkirjoista nimensä saanut lasten kirjallisuuslehti on ilmestynyt huhtikuusta 2003 lähtien. Vinskin päätoimittajana on ollut alusta asti lastenkirjailija <b>Tittamari Marttinen</b>. Toimitussihteerinä toimii <b>Eeva-Liisa Jokela</b>, ja lehteä kustantaa <b>Stellatum Oy</b>.

Palkintolautakunta perusteli päätöstään mm. seuraavasti:

"Ilmeikäs ja iloinen Vinski tarjoaa oivan mahdollisuuden lasten ja kirjantekijöiden väliseen vuorovaikutukseen. Lehdessä keskustellaan kirjoista ja kirjojen tekemiseen liittyvistä asioista monipuolisesti, vailla tärkeilevää ryppyotsaisuutta.

Lasten lukemisinnostuksen monipuolinen tukeminen on ensiarvoisen tärkeää. Ahmimisikäisten ikiomalla kirjallisuuslehti Vinskillä on tässä työssä keskeinen rooli. Lehden avustajakuntaan kuuluu asiantuntevien aikuisten lisäksi sanataideopetuksessa olevia lapsia kaikkialta Suomesta. Vinskin ansioihin kuuluu myös avustajiensa opastaminen arviointien kirjoittamisessa.

Kirjallisuudesta arkisen hauskasti ja värikkäästi puhuva Vinski on täyttänyt ammottavan aukon suomalaisessa lehtikentässä."

Palkintolautakuntaan kuuluivat vuonna 2006 kirjailija <b>Markku Karpio</b> (pj.), tutkijat <b>Maria Ihonen</b>, <b>Anna-Liisa Alanko</b>, <b>Maria Laukka</b> ja kirjastonhoitaja <b>Marja Ikäläinen</b>.

Lisätietoja
http://www.lukukeskus.fi/lehdet/vinski/
Eeva-Liisa Jokela
eeva-liisa.jokela@lukukeskus.fi
p. (09) 7746 1133
Lukukeskus
 
Viestit: 205
Liittynyt: 14.03.2006 14:56

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa

cron