Tiedote: Eetos 2: Notkea uskonto on julkaistu

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Tiedote: Eetos 2: Notkea uskonto on julkaistu

ViestiKirjoittaja juspar » 02.11.2006 14:03

Eetos ry:n toinen teos, Teemu Tairan Notkea uskonto on julkaistu

JULKAISUTIEDOTE

Eetos 2: Teemu Taira: Notkea uskonto.
Eetos: Turku 2006. ISBN 952-99461-1-2

Esittely:
Uskonto ei ole katoamassa nykymaailmasta, mutta sen merkitys on muuttumassa. Teemu Tairan Notkea uskonto tarkastelee uskontoon liittyviä käsitteellistyksiä nykykulttuurin ilmiönä. Teoksessa ei tarkastella vain yhtä yksittäistä uskontoperinnettä tai suuntausta. Notkea uskonto käsittelee monitahoisesti uskonnon ja uskontojen muodonmuutoksia notkeassa modernisaatiossa, jossa kestäviksi tarkoitetut sidokset liudentuvat. Uskonto irtoaa perinteisistä liitoksistaan ja kiinnittyy uusiin ja vaihtuviin yhteyksiin. Muutos tapahtuu erityisesti kahteen suuntaan: samalla kun erilaiset ääriliikkeet valtaavat julkisuutta, saa uskonnonharjoittaminen uusia muotoja, joita ei arkimerkityksessä välttämättä edes tunnisteta uskonnollisiksi.

Kriittisen kulttuurintutkimuksen, uskontotieteen ja uskontososiologian työkalujen avulla teos vastaa kysymykseen, millaisista uskontokulttuureja koskevista muutoksista nykyajassa on kysymys ja miten niitä tulisi tarkastella kriittisesti sosiokulttuuristen muutosten osana.

Teemu Taira työskentelee Turun yliopiston Kulttuurien tutkimuksen laitoksella, Uskontotieteen oppiaineessa. Hän on tutkinut työkulttuurin muutosta teoksessa Työkulttuurin arvomuutos työttömien kerronnassa sekä ollut mukana toimittamassa teoksia Vastarintaa nykyisyydelle Näkökulmia Gilles Deleuzen ajatteluun ja Uskonnon paikka. Kirjoituksia uskontojen ja uskontoteorioiden rajoista.

Tilaus ja arvostelukappaleet: olsapy@utu.fi tai juspar@utu.fi

Hinta: 25 (suoraan Eetokselta tilattaessa, sisältää postikulut). Jäsenhinta Eetoslaisille: 15 euroa.

Eetos netissä: http://org.utu.fi/yhd/eetos/

Marraskuussa ilmestyy Eetos 3: Katve Kaisa Kontturin Feminismien ristiaallokossa
juspar
 
Viestit: 2
Liittynyt: 02.11.2006 13:59

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 37 vierailijaa

cron