Uusi LUKUfiilis antaa äänen eläimille

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Uusi LUKUfiilis antaa äänen eläimille

ViestiKirjoittaja Lukukeskus » 12.04.2006 12:59

Lukukeskus – Läscentrum
Tiedote 12.4.2006

LUKUfiilis 2/2006 on ilmestynyt. Lehden teema on eläimet ja myytit. <b>Heikki Willamo</b> kertoo luontokuviensa syntymisestä ja avoimista kohtaamisista luonnon kanssa. Arvostelussa myös Willamon uusin teos <i>Hirven klaani</i>. <b>Anu Ojala</b> paljastaa miksi hän antaa kirjoillaan kielen eläimille, ja kääntäjä <b>Jaana Kapari</b> painottaa tekstiin eläytymisen merkitystä. Divarissa voi kaivaa tietoutta antiikista asti.

Vanhojen myyttien jäljittäminen nykykirjallisuudesta on hauskaa. Myytit muokkaavat kirjallisuutta ja kirjallisuus myyttejä. Entä mikä hevoshulluudessa viehättää? <b>Sannukka Pekkalan</b> reportaasi avartaa mielenkiintoisia näkemyksiä hevoshulluuteen. LUKU<i>fiilistä</i> lehteillessä selviää myös, kuinka kieroutuneeksi maailma saadaan arkipäiväisin ilmauksin.

Uuden LUKU<i>fiiliksen</i> erikoisuutena on kirjallinen eläinvisa. Mutta millainen kirjallinen eläin liikkui LUKU<i>fiiliksen</i> sivuilla kuusi vuotta sitten?

Arvostelusivuilla on kritiikkejä kotimaisista ja käännöskirjoista. LUKU<i>fiilis</i> 2/2006 on varsinainen klassikoiden numero: Arvosteluissa mukana muun muassa <b>William Goldingin</b> <i>Kärpästen herra</i> sekä <b>Aino Kallaksen</b> <i>Sudenmorsian</i>.

Tiedustelut: Karri Korpelainen, (09) 7746 1166, karri.korpelainen@lukukeskus.fi

LUKU<i>fiiliksen</i> 2/2006 sisältö on Lukukeskuksen sivuilla osoitteessa:
http://www.lukukeskus.fi/lehdet/luku_i_ ... isten.html

Tiesitkö?
LUKU<i>fiilistä</i> voi tilata myös edullisena nipputilauksena!
Onhan tilauksesi voimassa? Katso tilaustiedot:
http://www.lukukeskus.fi/lehdet/luku_i_ ... uku_i.html
Lukukeskus
 
Viestit: 205
Liittynyt: 14.03.2006 14:56

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa

cron