Nuori Voima -palkinto Savukeitaalle

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Nuori Voima -palkinto Savukeitaalle

ViestiKirjoittaja Anu Laitila » 13.06.2006 13:03

<b>NUORI VOIMA -PALKINTO</b>

Nuori Voima -tunnustuspalkinto jaettiin 13.6.2006 ansioituneesta työstä runouskulttuurin edistämiseksi. Palkintosumma on 1 euro, ja se myönnettiin <b>Savukeidas Kustannukselle</b>.

Savukeidas Kustannuksen 5-vuotinen toimintakausi osuu yksiin suomalaisen runouden kasvun kanssa. Savukeidas on yksi uuden vuosituhannen runobuumin lapsista ja samalla sen kasvattajista. Rohkeiden kustannuspäätösten tuloksena on syntynyt eräitä viime vuosien merkittävimpiä esikoisteoksia sekä vanhempien tekijöiden uusia, kiinnostavia esiinnousuja. Savukeitaan liikeidea keskittyä runouden ja käännöskirjojen kustantamiseen on millä tahansa mittarilla mitattuna mahdoton. Savukeitaan työntekijöiden usko asiaansa on kuitenkin vahva. Siinä missä pienkustantajat lukeutuvat Suomen kärsivällisimpiin myyntiedustajiin, on Savukeitaalla varaa välillä jopa huilia. Aikanaan Savukeitaan kirjoja oli nähty olevan esillä kirjamessuilla ilman esittelijää, minkä seurauksena kustantajakollega kiteytti Savukeitaan markkinointistrategian seuraavasti: ”Ville ajattelee kirjojen myyvän itse itsensä." Tämä kapteeni Hytöseen henkilöityvä esimerkki kuvaa Savukeitaan toimintaa hyvin: tärkeintä ei ole liikevoitto vaan kirjat ja runollinen lisäarvo.

Palkintolautakunnan muodostivat Nuoren Voiman Liiton hallitus: Aina Bergroth, Pauliina Haasjoki, Sanna Karlström, Mikko Myllylahti, Antti Nylén, Riikka Pelo, Tatu Pohjavirta, Markku Pääskynen, Mikko Rimminen, Aki Salmela, Kyösti Salokorpi ja Eino Santanen. Nuori Voima -palkinto myönnettiin nyt kolmannentoista kerran.


Lisätietoja:
Anu Laitila
Nuoren Voiman Liitto
puh. (09) 622 2519
anu.laitila@nuorenvoimanliitto
Anu Laitila
 
Viestit: 52
Liittynyt: 20.03.2006 12:25

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 30 vierailijaa

cron