Kerberos 2/06 ilmestynyt

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Kerberos 2/06 ilmestynyt

ViestiKirjoittaja Timo Hännikäinen » 04.08.2006 19:29

Kulttuurilehti Kerberoksen kesänumero on ilmestynyt kesän loppumetreillä. Kerberoksen ulkoasu on uudistunut ilmavammaksi ja uusi numero sisältää runoa ja proosaa sekä esseitä, joiden aihepiirit liikkuvat kielen politiikan ja itsensä poistamisen alueella.

Numeron 2/06 sisältö lyhyesti:

- Ruumiin kieli ja politiikka: Venäläinen kielitieteilijä Aleksei Plutser-Sarno kirjoittaa venäläisten rikollisten tatuoinneista symboli- ja merkitysjärjestelmänä. Varkaan keho on kielellinen objekti, ja tatuoinnit ilmaisevat ajatuksia ja tunteita sekä välittävät tietoa kantajansa viiteryhmästä ja henkilöhistoriasta. Suomennos Jussi Sivenius.

- Kotimaista lyriikkaa: Juhana Vähänen ja Joni Pyysalo.

- Kotimaista proosaa: Riku Korhosen novelli "Salmiakkihahmot" ja Pauli Luoman lyhytproosakirjoituksia.

- Yhdysvaltain kirjallisuuden häijyimmän satiirikon Ambrose Biercen (1842-1914) lyhyt tutkielma itsemurhasta. "(...) itsemurhaaja tekee enemmän kuin kohtaa kuoleman; hän saa sen osakseen, ja varmana, ei kunniasta vaan moitteista. Jos se ei ole rohkeutta, meidän on muutettava sanavarastoamme." Suomennos Timo Hännikäinen.

- Amerikkalaista modernistirunoilija E.E. Cummingsia on pidetty paitsi muotokokeilijana, myös modernin runouden naivistina, jonka runojen häpeämätön sentimentaalisuus erottaa hänet aikalaisistaan. Riku Korhonen analysoi Cummingsin runoa "My father moved through dooms of love" ja tutkii sen kautta Cummingsin pyrkimystä rakentaa yksityinen kielioppi.

- Kirja-arvosteluja

Kerberosta myy Akateeminen kirjakauppa (Helsinki, Tampere, Turku) ja lehti saapuu myymälöihin alkuviikosta. Kerberos kannattaa myös tilata edullisesti kotiin: kestotilaus (4 numeroa/vuosi) maksaa 16 EUR ja kertatilaus 17 EUR. Tilaaminen hoituu kätevimmin laittamalla sähköpostia päätoimittajalle osoitteeseen timo.hannikainen@savukeidas.com. Katso myös nettisivumme osoitteessa www.rovio.net/kerberos (linkki myös kustantajamme Savukeitaan sivuilla).
Timo Hännikäinen
 
Viestit: 21
Liittynyt: 10.04.2006 11:03

Arvostelut

ViestiKirjoittaja urpiainen » 08.08.2006 9:08

Kertoisitko mitä kirjoja on tällä kertaa arvosteltavana? Muut teemat vaikuttavat ainakin mielenkiintoisilta.
urpiainen
 
Viestit: 10
Liittynyt: 25.07.2006 20:27

ViestiKirjoittaja Timo Hännikäinen » 10.08.2006 21:31

Kirjapalstalla on tällä kertaa vain yksi arvostelu, Teemu Mäen esseekokoelmasta "Näkyvä pimeys" (Like, 2005). Tekijänä allekirjoittanut.
Timo Hännikäinen
 
Viestit: 21
Liittynyt: 10.04.2006 11:03


Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 29 vierailijaa

cron