Rihmaston syksyn kirjailijavieraat

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Rihmaston syksyn kirjailijavieraat

ViestiKirjoittaja Lauri Levola » 01.09.2006 7:44

<b>Rihmaston kirjailijavieraina Taina Teerialho, Johanna Sinisalo ja Ville Rauvola</b>

Kirjoittajien verkkojulkaisu Rihmasto jatkaa kirjailijavierassarjaansa tänä syksynä uusilla kiinnostavilla manifesteilla. Traditio on aloitettu vuonna 2005, ja kuusi kertaa vuodessa kirjailijavieraat julkaisevat kirjoituksen sekä keskustelevat siitä lukijoidensa kanssa Rihmaston keskustelulistalla. Aiemmin manifestinsa ovat julkistaneet Risto Ahti, Ville-Juhani Sutinen, Juhani Kellosalo ja Nora Ekström. Tämän syksyn kuukauden vieraat ovat Taina Teerialho syyskuussa, Johanna Sinisalo lokakuussa sekä kustantaja Ville Rauvola marraskuussa. Tekstien julkaisemispäivät ovat syys- loka- ja marraskuun ensimmäiset päivät.

<b>Taina Teerialho</b> kertoo itsestään: "Kirjoittamaan ovat saaneet monet asiat, mutta ainakin mahdollisuus kokeilla tärkeiksi kokemilla aiheilla. Opiskelin myös kirjoittamista Dante-Akatemiassa 1980-luvulla. Avustin lehtiä, ja sain julki runokokoelmia pienissä kustantamoissa. Myöhemmin sain lisää kirjoittamisen alueita ammattikirjoittajakurssilla. Kirjoittamisen ohjaajaksi päädyin, koska havaitsin koulutuksella olevan merkitystä niin ammatikseen kuin harrastuksekseen kirjoittavilla - ja koska vertaiskirjoittajana saatoin tehdä jotakin, jottei kaikkien tarvitsisi lyödä varpaitaan samoihin kynnyksiin, otsaansa samoihin kamanoihin. Uskon, että silloin kirjoittaja jaksaa paremmin pitkän kirjoittamisen juoksun."

<b>Johanna Sinisalo</b> on kansainvälisesti menestyneimpiä kirjailijoitamme. Ensimmäisen romaaninsa Ennen päivänlaskua ei voi (Tammi) hän julkaisi vuonna 2000. Samana vuonna kirja sai Finlandia-palkinnon, ja se käännettiin oitis lukuisille kielille, muun muassa ruotsiksi, ranskaksi, englanniksi, latviaksi, japaniksi ja tšekiksi. Englanninnos on ilmestynyt myös Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Ennen päivänlaskua ei voi on myös nimetty ehdolle eurooppalaisen kirjallisuuspalkinnon, Impacin, saajaksi.

<b>Ville Rauvola</b> on Atena Kustannuksen toimitusjohtaja. Hän on myös kirjoittanut lastenkirjoja nimellä Ville Lähteenmäki. Rihmaston manifestissa hän pohtii kirjojen kustantamista kustantajan vuoden kiireisimpänä kuukautena, lokakuussa, jolloin aika kuluu kolmilla kirjamessuilla tuhansien uutuuskirjojen parissa.

Tervetuloa lukemaan manifesteja ja keskustelemaan vieraiden kanssa!

Syyskuun kirjailijavieraana on Taina Teerialho
http://www.rihmasto.net/esseet/taina_teerialho.htm

Keskustelua käydään osoitteessa
http://rihmasto.net/forum/viewtopic.php?t=2687
Lauri Levola
 
Viestit: 20
Liittynyt: 16.03.2006 22:26

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 26 vierailijaa

cron