Tampere liittyy mukaan maailmanlaajuiseen sarjakuvamaratonii

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Tampere liittyy mukaan maailmanlaajuiseen sarjakuvamaratonii

ViestiKirjoittaja joonasK » 05.09.2006 6:53

TAMPERE LIITYY MUKAAN MAAILMANLAAJUISEEN SARJAKUVAMARATONIIN

24 tuntia sarjakuvaa -tapahtuma 7.10-8.10.2006 Tampere

Mikä saisi sinut piirtämään 24-sivuisen sarjakuvan? Ehkäpä tarvitset vain paljon kahvia, 24 tuntia ja asialle omistetun kansainvälisen päivän. Samana päivänä, 7.10. kokoontuvat sarjakuvaharrastajat ja ammattilaiset ympäri maailmaa luomaan oman 24-sivuisen sarjakuvansa vuorokauden kuluessa. Tampereella, ensimmäistä kertaa Suomessa, tähän joukkoon liittyy ryhmä suomalaisia sarjakuvataiteilijoita. He kokoontuvat vastaamaan haasteeseen Bukra Kirjakauppaan. Yleisön rooli on tulla paikan päälle katsomaan, inspiroimaan ja kannustamaan sarjakuvataiteilijoita tässä luovuuden ja ajan välisessä kamppailussa.

Tämän työtavan on luonut sarjakuvateoreetikko ja sarjakuvataiteilija Scott McCloud ystävänsä työtahdin parantamiseksi 1990-luvun alussa. Idea levisi nopeasti muiden alan harrastajien keskuuteen ja sellaiset sarjakuvaveteraanit kuin kirjailija ja sarjakuvakäsikirjoittaja Neil Gaiman sekä Kevin Eastman, joka tunnetaan toisena mutanttininjakilpikonnien luojista, kokeilivat haastetta pian sen keksimisen jälkeen. Tapa on myös levinnyt sarjakuvataiteen ulkopuolelle ja se on inspiroinut 24-tunnin näytelmät ja 48-tunnin elokuvat.

Vuoteen 2004 asti monet asiasta innostuneet kokeilivat haasteetta yksinään tai he järjestivät itsenäisiä pieniä tapahtumia. Huhtikuun 24. päivä 2004 järjestettiin ensimmäinen kansainvälinen 24-tunnin sarjakuviin perustuva päivä. Tapahtuma on kasvanut nopeasti parin vuoden aikana ja tänä vuonna tapahtumapaikkoja löytyy Suomen lisäksi Yhdysvalloista, Kanadasta, Saksasta, Ranskasta, Hollannista, Kreikasta, Portugalista, Belgiasta, Australiasta ja Italiasta.

Tapahtumapaikkaan Bukra Kirjakauppaan, Otavalankatu 9 Tampereella, on vapaa pääsy. Työt aloitetaan lauantaina 7.10 kello 10.00 ja lopetetaan sunnuntaina kello 10.00. Töiden edistymistä Bukrassa voi myös seurata internetsivustolta http://24tuntiasarjakuvaa.wdev.tamk.fi/, ja muualla maailmassa www.24hourcomics.com.

Tapahtumassa ovat mukana Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen ja viestinnän oppilaitos sekä Tampereen kaupungin kulttuuritoimi.

lisätietoja ja materiaalia:
Joonas Kauppinen, joonas.kauppinen@cult.tpu.fi
puh. 050 5478767

tapahtumaan osallistuu mm.

TOMMI MUSTURI (1975, Helsinki/Juupajoki) rakentaa viisiosaista Toivon kirja-albumisarjaa sekä toista päähenkilönään Glömp8:ssa ensikertaa esitelty Samuel. Tekijä on palkittu töistään Suomessa, Ruotsissa ja Ranskassa. Julkaisuja ja osallisuuksia: The First Book of Hope (Boing Being) / Le premier Livre de M.Espoir (La 5e Couche), Italo Sport + Autiomaa Kis-Kis (Boing Being), C'est Bon Anthologiat ja Allt för konsten#6 (Optimal).

JP AHONEN on Tamperelainen freelance-kuvittaja/sarjakuvantekijä. Tällä hetkellä työn alla on Aamulehdessä ilmestyvä Villimpi Pohjola -strippisarja ja muutama novellinpätkä eri julkaisuihin. JP on hyvin tavallinen ja mukava sälli, ja hänet saa parhaiten kiinni osoitteesta www.jpahonen.com.

KAIJA PAPU. Seksuaalisuus, pienet tarinat, teksti ja ironia näyttelevät pääosaa Kaija Papun teoksissa. Nämä piirustuksista tutut elementit näkyvät myös Papun valokuvissa, installaatioissa ja grafiikassa. Kolmemetriset sarjakuvat ovat vallanneet Tampereen Taidekeskus Mältinrantaa ja Feminismiä käsittelevät valokuvat Lodz Festival of Photographya Puolassa. Kuvataiteilija Aino Louhen kanssa perustama Kaino-Kustanne julkaisee taiteilijoiden yhdessä ja erikseen tekemiä omakustanne- sarjakuvia. Lisätietoja osoitteista www.kaijapapu.com ja www.kaino-kustanne.com

AINO LOUHI (s.1981) on Tampereella asuva kuvataiteilija, joka pääasiassa maalaa, tekee sarjakuvia, installaatioita, kuvituksia ja levynkansia. Julkaisee omakustanteita yhdessä Kaija Papun kanssa Kaino-Kustanne-nimen alla.

JYRKI VAINIO on sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja, jonka töitä on julkaistu mm. Partio-lehdessä, armeijan Ruotuväki-lehdessä, Lapin ja Vaasan ylioppilaslehdissä, Polyteekkari-lehdessä, Ilta-Sanomissa ja Lapin Kansassa.

JUKKA TILUS on tehnyt viime aikoina sarjakuvia myrkky ja voima-lehtiin ja opiskelee Lahden muotoiluinstituutissa multimediatuotantoa. Ja on mukana happyhorse comicsissa.

NISSINEN syntynyt Vieremällä 1982. Piirtää Borgtronia ja muuta. Opiskelee Turussa piirrustusta. www.jyrkinissinen.com

HANNU ESKO piirtää MYRKKY:yn ja muuallekin. Semmosta huumoria tai draamaa vääntää. Osaa piirtää kauniit kasvonsa 100 eri tyylillä. Egoisti.

PEKKO J RINKINEN – HappyHorseComics

SINI TIMONEN opiskelee visuaalista suunnittelua TAMK:in Taiteen ja viestinnän osastolla. Lapsuudessaan hyvinkin tuottelias sarjakuvantekijä lämmittelee vanhaa innostusta uudelleen. Uran kohokohta n. 5-vuotiaana piirtämä Rouva Pupu ja herra Ankerias. Tällä hetkellä työstää ensimmäistä sarjakuvanovelliaan. Sinin tavoitteena on ainakin kerran elämässään osallistua Kemin sarjakuvakilpailuun. Suosikkipiirtäjä on Ralf König.
joonasK
 
Viestit: 1
Liittynyt: 05.09.2006 6:51

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 17 vierailijaa

cron