poEsia julkaisee Bernsteinia ja Pellistä

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

poEsia julkaisee Bernsteinia ja Pellistä

ViestiKirjoittaja leevilehto » 27.09.2006 9:33

Runoyhdistys Nihil Interitin ja Kirja kerrallaan -kustantamon poEsia sarja julkistaa Turun Kirjamessuilla 30. syyskuuta kaksi merkittävää uutta runoteosta. Amerikkalaisen Charles Bernsteinin Runouden puolustus. Runoja ja esseitä kahdelta vuosituhannelta (toimittanut Leevi Lehto, 254 sivua) on tämän merkittävän amerikkalaisen runovaikuttajan ensimmäinen suomenkielinen valikoima. Jyrki Pellisen Katkaistut haulikot on kotimaisen mestarin pitkä runoelma, Pellistä ehkä suorapuheisimmillaan ja taiturimaisimmillaan.

Teokset julkistetaan Turun Messukeskuksen Kirjakahvilassa lauantaina, 30. syyskuuta klo 13 alkavassa tilaisuudessa, johon tekijät osallistuvat.

Charles Bernstein vierailee teoksensa julkaisemisen yhteydessä Suomessa. Hänen vierailunsa ohjelma on kokonaisuudessaan seuraava:

- perjantaina 29. syyskuuta klo 15: lehdistötilaisuus Turun Messukeskuksen lehdistöhuoneessa, Messukentänkatu 9-13, Turku
- perjantaina 29. syyskuuta klo 20: luentatilaisuus Kortteliravintola Kertussa, Läntinen Pitkäkatu 35, Turku
- lauantaina 30. syyskuuta klo 13: julkistamistilaisuus Turun Messukeskuksen Kirjakahvilassa, Messukentänkatu 9-13, Turku
- maanantaina 2. lokakuuta klo 14: vierailuluento Helsingin Yliopiston Taiteiden tutkimuksen laitoksella, "The Task of Poetics, the Fate of Innovation, and the Aesthetics of Criticism",Yliopiston päärakennus, Fabianinkatu 33, sali 12
- maanantaina 2. lokakuuta klo 18: luentatilaisuus Café Engelin sisäpihalla, Aleksanterinkatu 26, Helsinki

Charles Bernsteinin vierailu toteutetaan Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön ja Helsingin yliopiston Taiteiden tutkimuksen laitoksen tuella.

Kirja kerrallaan julkaisee ajankohtaista näytelmäkirjallisuutta ja muuta vähälevikkistä kirjallisuutta, kuten runoja, librettoja ja kulttuuriin liittyviä julkaisuja.

Nihil Interit on voittoa tavoittelematon runoyhdistys, joka pyrkii luomaan kohtaamis- ja keskustelupaikkoja kaikille runon lukijoille. Yhdistys julkaisee runokirjoja ja Tuli&Savu-runouslehteä sekä ylläpitää tuli-savu.nihil.fi -runousportaalia.

poEsia on Nihil Interitin ja Kirjan kerrallaan -kustantamon runoteossarja, jonka niteet ovat vapaasti saatavilla internetissä ja ostettavissa print on demand -kirjoina. Sarja ovat aiemmin ilmestyneet Jyrki Pellisen Dostojevskin suomalainen sihteeri (2004), Pauliina Haasjoen ja Reetta Niemelän Kolmosten talo (2005), Karri Kokon Varjofinlandia (2005) ja Janne Nummelan Lyhyellä matkalla ohuesti jäätyneen meren yli (2006).

Lisätietoja:
Leevi Lehto
040-5506262
leevilehto@yahoo.com

Vapaakappalepyynnöt:

Aini Tolonen
050-3035024
aini@lasipalatsi.fi

http://epc.buffalo.edu/authors/bernstein/
http://www.kirja.lasipalatsi.fi/
http://tuli-savu.nihil.fi
leevilehto
 
Viestit: 15
Liittynyt: 18.05.2006 17:52

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 27 vierailijaa

cron