Rihmaston lokakuun vieraana Johanna Sinisalo

Kiiltomadon ilmoitustaulu on kirjallisuustapahtumien menopalsta. Ilmoitustaulu on avoin myös alan tiedotteille ja uutisille. Ilmoitustaulun käyttäjien tulee rekisteröityä.

Rihmaston lokakuun vieraana Johanna Sinisalo

ViestiKirjoittaja Lauri Levola » 02.10.2006 22:25

Kirjoittajien verkkojulkaisu Rihmasto jatkaa kirjailijavierassarjaansa tänä syksynä uusilla kiinnostavilla manifesteilla. Traditio on aloitettu vuonna 2005, ja kuusi kertaa vuodessa kirjailijavieraat julkaisevat kirjoituksen sekä keskustelevat siitä lukijoidensa kanssa Rihmaston keskustelupalstalla. Aiemmin manifestinsa ovat julkistaneet Risto Ahti, Ville-Juhani Sutinen, Juhani Kellosalo ja Nora Ekström. Tämän syksyn kuukauden vieraat ovat Taina Teerialho syyskuussa, Johanna Sinisalo lokakuussa sekä kustantaja Ville Rauvola marraskuussa. Tekstien julkaisemispäivät ovat syys- loka- ja marraskuun ensimmäiset päivät.

Rihmaston lokakuun kirjailijavieraan <b>Johanna Sinisalon</b> manifestin otsikko on <i>Vaikea aihe</i>.


<i>Olen ollut muutamaan otteeseen opettamassa proosan, draaman ja sarjakuvakäsikirjoitusten tekemistä erilaisilla kirjoittajakursseilla. Monilla, erityisesti nuorilla tai aloittelevilla kirjoittajilla, tuntui olevan yllättävä pulma: mistä kirjoittaisin?

Nämä aiheen löytämisen kanssa painiskelevat kirjoittajat olivat pääsääntöisesti aivan yhtä lahjakkaita kuin muutkin. Heidän olemassa olevat työnsä olivat rakenteellisesti ja kielellisesti lupaavia. Kirjoittamisen kuumetta ja kunnianhimoa oli kaikilla, hukassa oli vain omalta tuntuva tarinan idea. </i>


Kirjoitus löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta
http://www.rihmasto.net/esseet/johanna_sinisalo.htm

Keskustelua käydään osoitteessa
http://rihmasto.net/forum/viewtopic.php?t=2740


Tervetuloa lukemaan manifesteja ja keskustelemaan!
Lauri Levola
 
Viestit: 20
Liittynyt: 16.03.2006 22:26

Paluu Ilmoitustaulu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 27 vierailijaa

cron